Μενού
soyblaki
Σουβλάκι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μετά και τα «χρυσά στρείδια» ήρθε και... το «απλησίαστο σουβλάκι» στη Μύκονο, όπου και ολοένα και περισσότεροι τουρίστες μεταβαίνουν στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η τιμή του «εθνικού εδέσματος», όμως, έχει κάνει αρκετούς να αναθεωρήσουν αν θα επισκεφθούν το «νησί των Ανέμων».

Πώς να μην μπουν αμφιβολίες, όταν βλέπουν στα στενά της Μυκόνου ότι θα χρειαστεί να πληρώσουν για ένα τυλιχτό με γύρο στο χέρι από 9,40 μέχρι και 15 ευρώ. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η τιμή παραμένει... «σταθερή» είτε μιλάμε για γύρο χοιρινό είτε για καλαμάκι.

Τα «σπέσιαλ» τυλιχτά για καλοπληρωτές

Τα σπέσιαλ τα τυλιχτά, που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι, είναι στα 13,90 ευρώ, ενώ αντίστοιχα όσα περιλαμβάνουν γύρο και ένα κεμπάπ μέσα φτάνουν λίγο, πολύ τα 14,90 ευρώ. Ούτε η ατομική μερίδα συμφέρει, καθώς το κασέ ανεβαίνει και φτάνει τα 25 ευρώ.

Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50 ευρώ. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι κοντά στα 20 ευρώ. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50 ευρώ, η πιο σπέσιαλ.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα νησιά

Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6€ και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16 ευρώ. Λίγο πιο χαμηλές είναι οι τιμές στην Πάρο που το τυλιχτό κοστίζει 5,50 ευρώ και η ατομική μερίδα 14 ευρώ.

Στην Ύδρα, αντίστοιχα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50 ευρώ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο.

Αρκετοί θα προτιμήσουν την Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν. «Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30 ευρώ, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60 ευρώ», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10 ευρώ. Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.