Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ανάκληση γκοφρετών καλαμποκιού από την αγορά προχωράει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς ανιχνεύθηκε στην πρώτη ύλη, μετά από έλεγχο, η μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία, Chlorpyrifos.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από την πολωνική εταιρεία «Good Food Products Sp. z o.o» στην ελληνική αγορά, γκοφρετών καλαμποκιού για τη με εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία.

Τα εμπλεκόμενα προϊόντα είναι τα εξής:

  1. το προϊόν με εμπορική ονομασία «GOOD FOOD γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23,
  2. το προϊόν με εμπορική ονομασία «CRISPY BALANCE γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.