Μενού
limeniko
Λιμενικό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (2/6) στα ανοιχτά της Χίου. Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, καθώς το περιστατικό κρίνεται σοβαρό και πλοία του λιμενικού, όπως επίσης και ένα Σούπερ Πούμα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο φορτηγά πλοία - χωρίς φορτίο - σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης, με τη σύγκρουση να σημειώνεται στην περιοχή 9 ναυτικών μιλίων βόρεια βορειοδυτικά του νησιού.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης των πλοίων, ωστόσο το λιμενικό θα εξετάσει την κατάσταση. Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, ούτε και εισροή υδάτων.

Το ένα πλοίο έχει πλήρωμα 13 Τούρκων και στο δεύτερο καράβι βρίσκονται 19 άτομα. Οι ελληνικές Αρχές είναι σε επικοινωνία με τους κυβερνήτες των δύο πλοίων, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στο δικαιοδοσία της Ελλάδας για την έρευνα και διάσωση.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά έξι πλοία του λιμενικού ένα του ναυτικού, ένα Σούπερ Πούμα και παραπλέοντα σκάφη, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των πλοίων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έχει εμφανιστεί σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο ωστόσο πλέει σε απόσταση και εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας.

Αυτά είναι τα δύο πλοία

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ και είναι σημαίας Βανουάτου, είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια με προορισμό την Ουκρανία και είναι το καράβι με τους 13 Τούρκους ναυτικούς.

marine-trafic
Το πλοίο ΑΝΤ | marinetraffic.com

Το δεύτερο πλοίο ονομάζεται Potentia, έχει σημαία Σιγκαπούρης και είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Σμύρνης.

SE_POTENTIA
Το πλοίο Potentia | marinetraffic.com
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.