Μενού
patir-antonios-kibotos-toy-kosmoy
Πατήρ Αντώνιος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν ο πατέρας Αντώνιο και η πρεσβυτέρα, δύο από τους επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς θα δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Όπως αναφέρεται, οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες ελέγχονται είναι απιστία σε βάρος της Οργάνωσης, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, η απιστία αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ οι οποίες συνδέονται με την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επιςκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Το ζήτημα της υπεξαίρεσης

Όσον αφορά στην υπεξαίρεση, αυτή αγγίζει τα 467.000 ευρώ, και αφορά σε χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και η οικογένειας του καθώς και μετρητά ,κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.