Μενού
panellinies
Πανελλήνιες Εξετάσεις | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο δεύτερο κατά σειρά μάθημα και πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), εξετάζονται στο πλαίσιο των Πανελληνίων Εξετάσεων σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν έξι μέρες εξετάσεων μαθημάτων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, στις 7, 9, 10, 13, 15 και 16 Ιουνίου. Όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης της Τρίτης, με μαθήματα προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας την Πέμπτη (1/6). Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν για τα οφέλη του εθελοντισμού και να αναλύσουν ένα ποίημα του Μπρέχτ. 

Διαβάστε τα θέματα για το μάθημα των Νέων Ελληνικών που «έπεσαν» στα ΕΠΑΛ πατώντας ΕΔΩ

Οι απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς ΕΔΩ.

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Για να μπορέσει κάποιος να εξεταστεί χρειάζεται να έχει μαζί του κάποια έγγραφα ώστε να πιστοποιείται η ταυτότητα του υποψηφίου ενώ καλό θα ήταν να έχει κι ό,τι είναι απαραίτητο για τον ίδιο.

Ειδικότερα κάποιος χρειάζεται να έχει:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
  • Στυλό, μολύβι, γόμα και ξύστρα
  • Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό

Τα «SOS» κατά την εξέταση των Πανελληνίων

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης καλό θα ήταν να διαβάζατε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσετε τι ακριβώς ζητούν. Προτείνεται επίσης να ξεκινήσετε από το θέμα που γνωρίζετε καλύτερα.

Αφού απαντήσετε σε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσετε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Άξιο αναφοράς, όπως αναφέρουν ειδικοί, είναι ότι ερωτήσεις που σας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν σας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, καθώς μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να το κατανοήσετε.

Χρησιμοποιείτε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (δηλαδή, τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου), ενώ στο γραπτό σας καλό θα ήταν να δίνετε σαφείς απαντήσεις, ώστε ο διορθωτής να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις γνώσεις σας.

Προσέχετε την εμφάνιση του γραπτού, ώστε να είναι ευανάγνωστο, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μη βιάζεστε. Αν μέσα στον ενθουσιασμό σας βιαστείτε, υπάρχει κίνδυνος να δώσετε λανθασμένες απαντήσεις.

Το Reader σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.