Μενού
panellinies-exetaseis
Πανελλήνιες 2023 | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται από σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, στις Πανελλήνιες 2023.  Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας θα εξεταστούν στη Βιολογία.

Εξάλλου, αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Για να μπορέσει κάποιος να εξεταστεί χρειάζεται να έχει μαζί του κάποια έγγραφα ώστε να πιστοποιείται η ταυτότητα του υποψηφίου ενώ καλό θα ήταν να έχει κι ό,τι είναι απαραίτητο για τον ίδιο.

Ειδικότερα κάποιος χρειάζεται να έχει:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων (καρτελάκι)
  • Στυλό, μολύβι, γόμα και ξύστρα
  • Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό

Τα «SOS» κατά την εξέταση των Πανελληνίων

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης καλό θα ήταν να διαβάζατε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσετε τι ακριβώς ζητούν. Προτείνεται επίσης να ξεκινήσετε από το θέμα που γνωρίζετε καλύτερα.

Αφού απαντήσετε σε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσετε άλλη μία φορά την εκφώνηση. Άξιο αναφοράς, όπως αναφέρουν ειδικοί, είναι ότι ερωτήσεις που σας φαίνονται γνωστές και εύκολες χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν σας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητεύεστε, καθώς μπορεί στη συνέχεια της εξέτασης να «καθαρίσει» το μυαλό σας και να το κατανοήσετε.

Χρησιμοποιείτε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (δηλαδή, τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου), ενώ στο γραπτό σας καλό θα ήταν να δίνετε σαφείς απαντήσεις, ώστε ο διορθωτής να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις γνώσεις σας.

Προσέχετε την εμφάνιση του γραπτού, ώστε να είναι ευανάγνωστο, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μη βιάζεστε. Αν μέσα στον ενθουσιασμό σας βιαστείτε, υπάρχει κίνδυνος να δώσετε λανθασμένες απαντήσεις.

Το Reader σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.