Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο. Την νεκρώσιμη ακολουθία έψαλλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Το φέρετρο του Μιχαήλ Κωσταράκου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Συγγενείς, φίλοι και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποχαιρέτησαν τον στρατηγό ενώ δεκάδες στεφάνια με μηνύματα όπως «αρχηγέ καλό ταξίδι» κατέκλυσαν τον ναό. Μάλιστα, στεφάνι έστειλε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.



Το παρών στην κηδεία του Μιχαήλ Κωσταράκου δίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης καθώς και ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.



Ο Μιχαήλ Κωσταράκος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα υγείας και απεβίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο «424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».



Είχε διατελέσει αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας από την 1η Νοεμβρίου 2011 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Στις 13 Νοεμβρίου 2014 είχε εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.
Ηταν πτυχιούχος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού «Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών». Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Σγουρού και είχε αποκτήσει δύο κόρες.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.