Μενού
mykonos
Μύκονος | Shutterstock
 • Α-
 • Α+

Δραματικές είναι οι ελλείψεις στα ασθενοφόρα, αλλά και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ σε μερικά από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, των οποίων ο πληθυσμός κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν διπλασιάζεται. Ο θάνατος της 63χρονης στην Κω, λόγω και της έλλειψης προσωπικού αλλά και ασθενοφόρων, άνοιξε μία μεγάλη συζήτησε σχετικά με το δυναμικό του ΕΚΑΒ στα νησιά.

Μάλιστα, υπάρχουν 10 αρκετά δημοφιλή νησιά στα οποία λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τα περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega το πλήρωμα του ασθενοφόρου καλείται να εκτελέσει 24ωρή βάρδια.

Τα 10 δημοφιλή νησιά με 1 ασθενοφόρο

Με βάση τα στοιχεία που πηγάζουν τόσο από το ΕΚΑΒ όσο και από την ΠΟΕΔΗΝ, αυτά είναι τα νησιά στα οποία λειτουργέι μόλις ένα ασθενοφόρο:

 1. Μύκονος

 2. Πάρος

 3. Σάμος

 4. Σύρος

 5. Σαντορίνη

 6. Τήνος

 7. Νάξος

 8. Κάλυμνος

 9. Κως

 10. Λέρος.

Από… ενάμιση ασθενοφόρο έχουν Χίος και Ικαρία, ενώ ασθενοφόρο με 8ωρη βάρδια υπάρχει σε Ίο, Κάρπαθο και Κύθηρα. Πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι των νησιών αυτών έχουν ασθενοφόρο για κάποιες ώρες της ημέρας.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA