Μενού
evros-metanastes
Μετανάστες στον Έβρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τρεις ομάδες 330 μεταναστών που βρίσκονται στην Τουρκία θέλουν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, στο ύψος της Νέας Βύσσας, στον Έβρο, σύμφωνα με ΜΚΟ.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για την παρουσία των μεταναστών στην περιοχή, αλλά αρνούνται να τον εκκενώσουν. Μέχρι στιγμής πάντως η τουρκική στρατοχωροφυλακή δεν έχει απομακρύνει τους ανθρώπους από το σημείο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ελληνική νησίδα στον ποταμό, ενώ πολλοί έχουν φτάσει στο σημείο πριν πολλές ημέρες.

Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης. Όπως αναφέρει το Open, οι ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς τα κυκλώματα των διακινητών χρησιμοποιούν κατά κόρον τις νησίδες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η στάθμη του ποταμού και η μορφολογία του εδάφους επιτρέπουν την πρόσβαση στην ελληνική πλευρά.

Ήδη ομάδες μεταναστών έχουν εντοπιστεί σε τουρκικό έδαφος σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων, μετά την είσοδο σε ελληνικό έδαφος των 91 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, στην περιοχή Μαράσια.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.