Μενού
fotis-poniros
Φώτης Πονηρός | Facebook
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκαλεί ο θάνατος του γνωστού κοσμηματοπώλη, Φώτη Πονηρού, σε ηλικία 40 ετών. Ο ίδιος υπέστη ανακοπή, ενώ είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό. Διατηρούσε επιχείρηση στη Μύκονο και ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο νησί.

Ο Φώτης Πονηρός δεν είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας. Είπε ότι δεν νοιώθει καλά, πήγε για ύπνο και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. «Είχε κορονοϊό, μέσα σε μια μέρα δηλαδή και το βράδυ έπαθε ανακοπή», αναφέρει ο αδερφός του και τονίζει: «Ένοιωθε δυσφορία».

Βασιλακόπουλος: «Ο κορονοϊός θα μπορούσε να είχε κάνει βαριά πνευμονία που οδήγησε σε υποξαιμία»

Από την πλευρά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Alpha, τόνισε ότι ο κοσμηματοπώλης δεν πήγε καθόλου στο Kέντρο Yγείας, ενώ επιφυλάχθηκε να πει κάτι με σιγουριά, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εξετάσεις.

«Στο ερώτημα αν συνδέεται ή όχι ο κορονοϊός με την ανακοπή, δεν μπορεί να δοθεί απάντηση στα σίγουρα, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις, δεν έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή, δεν έχουν ληφθεί δείγματα από το μυοκάρδιο, για να δούμε αν φλέγμαινε από κορονοϊό ή όχι», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος συνέχισε: «Θα μπορούσε να είναι ένα τυχαίο γεγονός, να είχε δηλαδή μία συγγενή διαμαρτία από την καρδιά, να είχε μία αρρυθμία που να μην την ήξερε και τυχαία να συνέβη εκείνη τη στιγμή».

Παράλληλα όμως ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τονίζει: «Θα μπορούσε όμως κάλλιστα ο κορονοϊός ή να τού είχε κάνει ταχύτατα βαριά πνευμονία και να τον οδήγησε σε υποξαιμία και γι' αυτό ένιωθε τη δυσφορία ή και να είχε κάνει και απευθείας φλεγμονή στον ίδιο τον μυ της καρδιάς, στο μυοκάρδιο, μυοκαρδίτιδα, και η ανακοπή, η αρρυθμία δηλαδή που έγινε, να ήταν απότοκο, συνέπεια της μυοκαρδίτιδας».

«Δυστυχώς, αν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ο ιατροδικαστικός, οι εξετάσεις οι παθολογοανατομικές, δεν θα μπορέσουμε να ξέρουμε από τι έφυγε ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας», είπε ακόμα ο καθηγητής πνευμονολογίας.

«Το τελευταίο διάστημα χάνουμε από κορονοϊό 40 με 45 κάθε εβδομάδα»

«Η συσχέτιση του κορονοϊού με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου χωρίς προβλήματα υγείας έχει καταγραφεί, αλλά είναι ιδιαίτερα σπάνια», σημειώνει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι ένας νέος άνθρωπος περνάει τον κορονοϊό και συνήθως τον ξεπερνάει.

Πάντως, ο κ. Βασιλακόπουλος τονίζει: «Δεν σημαίνει ότι όποιος διαγνώσκεται με κορονοϊό τώρα πρέπει να φοβάται ότι θα πεθάνει, όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: όταν μάλιστα λέμε ότι έχει τελειώσει η πανδημία, δεν σημαίνει ότι δεν χάνουμε ανθρώπους από κορονοϊό σήμερα, 40 με 45 ανθρώπους χάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε εβδομάδα, μπορεί να μην τοι συζητάμε, αλλά αυτή είναι η θνητότητα στην Ελλάδα».

«Όποιος αισθάνεται δυσφορία ειδικά, όχι λίγο πυρετό, πρέπει άμεσα να αναζητά ιατρική βοήθεια, να εξεταστεί δηλαδή από γιατρό, να κάνει τουλάχιστον ένα καρδιογράφημα, να τού πάρουν έναν κορεσμό αν δεν έχει ο ίδιος οξύμετρο, για να δει τι οξυγόνο έχει», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA