Μενού
apati
Απάτη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης, όπου πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που θέλουν εύκολα και γρήγορα, τη γνωστή σε όλους μας gov.gr, προσπαθούν διάφοροι επιτήδειοι να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες προσπαθούν μέσα από μπαράζ ηλεκτρονικών μηνυμάτων για δήθεν επιστροφή φόρου να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους φορολογούμενους. Ειδικότερα, δεκάδες μηνύματα έχουν σταλεί σε πολίτες ανά τη χώρα, πολλοί από τους οποίους με αναρτήσεις τους στα social media εφιστούν την προσοχή των φορολογούμενων.

Τι γράφει το μήνυμα των απατεώνων

«Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και αποφάσισε ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου….” αναφέρει το email με αποστολέα το Gov.grWallet, που προφανώς παραπέμπει στην Κεντρική Ηλεκτρονική Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά μια προσεκτική ματιά στο mail του αποστολέα φανερώνει ότι το μήνυμα έρχεται από… αλλού.

«Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, ώστε να ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας. Αυτό θα εγγυηθεί ότι ο σωστός λογαριασμός θα λάβει την επιστροφή» συνεχίζει το μήνυμα, στήνοντας την ηλεκτρονική παγίδα. Μάλιστα, το μήνυμα αυτό έχουν λάβει και φορολογούμενοι που δεν έχουν καταθέσει ακόμη τη φορολογική τους δήλωση.

apati - gov.gr
Απάτη μέσω gov.gr
apati - gov.gr
Απάτη μέσω gov.gr

 Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.