Μενού
sepolia-mitera
Η 37χρονη μητέρα της ανήλικης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, ο οποίος συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, μίλησε στην εφημερίδα «Μπαμ» και τον Πέτρο Κουσουλό για την υπόθεση και είπε τη δική της εκδοχή στην ιστορία. 

Για την υπόθεση 30 άτομα έχουν ήδη φυλακιστεί: Άλλοι οικογενειάρχες, άλλοι επιχειρηματίες, άλλοι προπονητές και άλλοι γιατροί. Μαζί με αυτούς, και η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού η οποία «ξέσπασε» μετά και από τις νέες συλλήψεις.

«Αν ήξερα ότι όλοι είναι βιαστές, δεν θα το άφηνα να πηγαίνει στην πλατεία. Αν ήξερα ότι ο διπλανός και ο παρακείμενος άνθρωπος, που δεν σου πάει το μυαλό, μπορεί να ήταν αυτό το πράγμα, θα είχα προφυλάξει το παιδί μου. Αν γνώριζα τι έχει ο καθένας στο μυαλό του θα σίγουρα δε θα είχε συμβεί όλο αυτό στο παιδί μου» δήλωσε, σύμφωνα με το ereportaz.gr, η μητέρα της 12χρονης. 

kolonos-sepolia
Το super market στον Κολωνό με συνθήματα για την υπόθεση της 12χρονης | Eurokinissi

«Εγώ κανονικά επιτρέπεται να βλέπω την κόρη μου και στη φυλακή, δεν το έχει απαγορεύσει ο εισαγγελέας ανηλίκων, ούτε σε μένα ούτε στο παιδί μου. Ούτε να έχω επαφή διά τηλεφώνου, ούτε διά ζώσης να έρχεται να με βλέπει. Τώρα μας το έχει απαγορεύσει ο εισαγγελέας της φυλακής και δεν γνωρίζω τον λόγο», απαντά ερωτηθείσα σχετικά με τον λόγο που απαγορεύεται το επισκεπτήριο στη φυλακή.

«Για το παιδί μου είναι ένα βάρος ακόμη ότι δεν με βλέπει. Το παιδί μου το λέει σε όλες τις καταθέσεις της ότι δεν είχα γνώση. Δεν της μιλάω για αυτά τα πράγματα, συζητάμε άλλα πράγματα. Μιλάμε για τον καιρό, πώς είναι, τι έφαγε, για τα μαθήματά της. Ίσως, ο εισαγγελέας των φυλακών δεν με αφήνει να τη δω επειδή κατηγορούμαι για μαστροπεία». 

«Ήταν αθώο παιδί, ο Μίχος της κατέστρεψε τη ζωή»

Η κόρη σου τι παιδί ήταν;  «Ένα κοριτσάκι 12 χρονών. Ήταν ένα αθώο παιδί, έπαιζε με κούκλες. Ήταν ένα ευαίσθητο παιδί, Δυστυχώς βρέθηκε το κτήνος στο δρόμο του και το παρέσυρε, του έκανε πλύση εγκεφάλου και του κατέστρεψε τη ζωή. Ένα αθώο παιδάκι ήταν. Όλα ξεκίνησαν από αυτόν. Εμένα τα παιδιά μου έπαιζαν κάτω στο πεζοδρόμιο, αλλά επειδή ένας παππούς εκεί τον ενοχλούσε η φασαρία, ξεκίνησαν να πηγαίνουν στην πλατεία. Εκεί ξεκίνησαν όλα».

Ερωτηθείσα για το πώς γνώρισε τον Μίχο, είπε: «Τον ήξερα από τη γειτονιά πολλά χρόνια πριν. Είχαμε κάνει και μία συμφωνία. Του είχα πει ότι "έχω πολλά παιδιά να έρχομαι να ψωνίζω από το μαγαζί σου και να έρχομαι να πληρώνω κάθε δίμηνο" και το δέχθηκε. Σε κάποια φάση αντί για 50 ευρώ μου έβαζε 100 και νευρίασα και μία φορά του χρώσταγα 30 και μου είπε 40 ευρώ, νευρίασα, δεν τα πλήρωσα και δεν μιλάγαμε για κανά δύο χρόνια. Ε, και πέρσι πέτυχε το παιδί μου στην πλατεία και της είπε "ψάχνω κοπέλα για να καθαρίζει το μαγαζί, ενδιαφέρεται η μητέρα σου;"  και του είπε "θα το πω στη μαμά μου", μου το είπε η μικρή και πήγα μία βδομάδα. Μετά μου βρήκε και μία δουλειά με καλύτερα λεφτά σε μανάβικο». 

Στη συνέχεια ανέφερε και κάτι ακόμη που όπως είπε θέλει να ακουστεί: «Ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν να βοηθήσει μία πολυτεκνη οικογένεια φτωχή, όταν πήγαινε το παιδί εκεί να δουλέψει του έδινε ληγμένα αναψυκτικά να πιουν. Ήταν ληγμένα 5 μήνες. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω "τι είναι αυτά; Ληγμένα αναψυκτικά θα τους δώσω, να τα δηλητηριάσω;" και μου λέει "δεν παθαίνουν τίποτα"».

Η μικρή πότε ξεκίνησε να απασχολείται στο μαγαζί του; «Από όταν έπιασα δουλειά στο μανάβικο και από εκεί ξεκλίνησαν όλα». Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί το γεγονός ότι εσύ δεν είχες αντιληφθεί τίποτα. Από ότι φαίνεται η μικρή έχει κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές απο πολλούς άνδρες και έλειπε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός με τη μητέρα της 12χρονης να απαντά κατηγορηματικά στην εφημερίδα «Μπαμ»: «Δεν έλειπε αρκετές ώρες από το σπίτι. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι λάθος. Το παιδί πήγαινε στην πλατεία το απόγευμα μέχρι το πολύ 9, 10 το βράδυ. Το καλοκαίρι που έκλεισαν τα σχολεία το άφηνα άντε μέχρι τις 12. Ήμουν στην πλατεία, ήταν ο γιος μου, όλοι εκεί ήταν. Το ότι έφευγε κάποιες φορές που την έστελνε ο Μίχος σε ραντεβού και εμένα μου έλεγε ότι θα πάει βόλτα με το ποδήλατο, δεν σημαίνει ότι εγώ το είχα παρατημένο το παιδί μου. Ούτε από τα μηνύματα που έχω εγώ φαίνεται να πηγαίνει αργά σε ραντεβού το παιδί μου».

«Θα τα βρούμε όλα στο δικαστήριο»

Δεν είχες αντιληφθεί κάτι, δηλαδή το παιδί δεν το έβλεπες λίγο αλλαγμένο; «Το παιδί δεν φαινόταν αλλαγμένο, αν το είχα καταλάβει, δεν θα το είχα καταγγείλει αμέσως; Θα περίμενα να το καταλάβει η θεία για να το καταγγείλω;  Θα τον άφηνα να το εκπορνεύει, να το βιάζει; εν θα έκανα κάτι; Της είχε κάνει το μυαλό της σαν σφουγγάρι. Της είχε μάθει τόσο καλά τι να λέει και πώς να κινείται. Μπορεί ένα παιδάκι 12 χρονών να διαχειριστεί όλο αυτό το πράγμα; Ήταν Μίχος από πίσω καθαρά».

«Είχε πολύ το κινητό, αλλά ήξερα ότι παίζει παιχνίδι. Υπήρχαν κρυπτογραφημένες συνομιλίες, εγώ δεν μπορούσα να τα βρω. Θα τα βρούμε όλα στο δικαστήριο».

Στη συνέχεια η μητέρα περιέγραψε πώς έμαθα τα όσα φρικιαστικά ζούσε το παιδί της: «Τα έμαθα όλα τον Αύγουστο του 2022 όταν πήγαν για διακοπές στη Λευκάδα στη θεία. (...)Δεν έδινε το κινητό, πήγε της το τράβηξε από τα χέρια και η μικρή συμπεριφέρθηκε περίεργα. Της είπε η θεία "ή θα μου το δώσεις ή πάμε στην αστυνομία". Αναγκάστηκε μετά από 2-3 ώρες και άρχισε η θεία και έβρισκε συνομιλίες και μηνύματα με τον Μίχο, μου τα έστειλε εμένα και πήγα και έκανα αμέσως καταγγελία».

Όσο για το πώς ένιωσε εκείνη τη στιγμή, είπε: «Μου κόπηκαν τα πόδια. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, δεν μπορούσα να το διανοηθώ. Του έστειλα μήνυμα και του λέει "έστειλες μήνυμα στο παιδί;" μου απάντησε όχι. Τον ρώτησα ξανά "έστειλες φωτογραφίες στο παιδί" μου λέει όχι. Πριν κάνω την καταγγελία του έριξα ένα βρισίδι και ποτέ δεν μου είπε αυτά που καταγγέλει τώρα ότι γνώριζα».

Στη συνέχεια όμως ζητάς λεφτά από τη γυναίκα του, γιατί; «Η γυναίκα του μου πρόσφερε τα χρήματα για να μου κλείσει το στόμα. Τα πήρα για να του αποδείξω ότι η γυναίκα του μου δίνει λεφτά για να του κλείσω το στόμα. Τα πήρα μέρες μετά από την καταγγελία».

Σε συμβούλευσαν οι αστυνομικοί να το κάνεις αυτό ή  πίστευες ότι έτσι θα "δέσεις" καλύτερα την υπόθεση; «Επειδή νόμιζα ότι έτσι καλύτερα θα δέσω την υπόθεση. Οι αστυνομικοί μου είπαν να μην δίνω σημασία και να μην πω ότι έχω κάνει καταγγελία».

«Τα χρήματα δεν τα πήρα για να εκμεταλλευτώ το παιδί μου, αν ήθελα κάτι τέτοιο θα έπαιρνα και τα 10.000 που μου έδιναν και θα είχα κάνει και την καταγγελία. Μου έλεγαν να πάμε σε δικό της δικηγόρο για να μην κάνω καταγγελία, το έπαιζα εγώ ότι το τρενάρω, αλλά είχα κάνει την καταγγελία το τονίζω» πρόσθεσε.

«Ο Μίχος νόμιζε ότι θα τον φοβηθώ επειδή είχε... άκρες»

«Γύρισα και της είπα όταν μου πρόσφερε τα χρήματα "είναι δυνατόν να μου δώσεις χρήματα για να κλέισει το στόμα μου αντί απλα να καταγγείλεις τον άνρα σου που είναι βιαστής και βίαζε το 12χρονο στην αποθήκη του;" και μου λέει "θα καταστραφούν οι οικογένειες μας", "εμένα μου την κατέστρεψες" της είπα "τα δικά μου τα παιδιά ποιος θα τα σκεφτεί". Αλλά βλέπεις ήταν δημοτικός σύμβουλος, ο γιος τους στην εφημερίδα και δεν ήθελε να ξεφτιλιστούνε. Αυτό νόμιζε ο Μίχος, ότι επειδή είχε όλους τους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ που μου έλεγε, τους πολιτικούς, δημοσιογράφους, της μάνας του το μπιπ νόμιζε ότι δεν θα τον καταγγείλουμε, θα φοβηθούμε».

Σου έλεγε ότι ελέγχει πολλούς; «Ναι γιατί την τελευταία φορά που είχα ψωνίσει και δεν του είχα δώσει τα 150 ευρώ που του χρώσταγα μου έστειλε μήνυμα ότι "είμαι έξω από το σπίτι σου, έχω όλη την αστυνομία. Θα σε εξαφανίσω"».

Ερωτηθείσα για το πώς εξηγεί το γεγονός ότι έχουν βρεθεί μεταφορές χρημάτων στον λογαριασμό της, απάντησε: «Σε ποιον θα έβαζε τα χρήματα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο; Στη γυναίκας του, στου γιου του ή στον δικό του ή στου υπαλλήλου που είχε στο μαγαζί; Το είχε σκεφτεί ότι μπορεί κάτι να συμβεί. Ήθελε να είναι καλυμμένος. Όπως και στο μήνυμά του είπε "αν μπω φυλακή δεν θα μπω μόνο εγώ". Ήξερε τι είχε κάνει. Τα είχε βολέψει όλα μια χαρά. Αυτός με πήρε μαζί του. Δεν είχα ιδέα για τον λογαριασμό. Δεν ξέρω καν τι φωτογραφίες είναι αυτές και το πορνογραφικό υλικό που κατηγορούμαι».

«Εγώ θα αθωωθώ στο δικαστήριο. Θα πάω και θα πω την αλήθεια μου. Είμαι σίγουρη ότι εκεί θα ακουστεί» λέει στέλνοντας το δικό της μήνυμα μέσω της εφημερίδας «Μπαμ»

Τέλος, ανέφερε ότι κάποιους από τους φερόμενους κακοποιητές του παιδιού της τους γνώριζε αλλά «δεν είχα επαφές μαζί τους. Τους ήξερα φατσικά, αλλά αν ήξερα ότι όλοι είναι βιαστές δεν θα το άφηνα να πηγαίνει στην πλατεία, θα το είχα προφυλάξει».

Πηγή: e-reportaz.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA