Μενού
iero2
Ιερό εκκλησίας | ekklisiaonline.gr
  • Α-
  • Α+

Η απόφαση του πρωτοπρεσβύτερου Αλέξανδρου Καρυότογλου να ντύσει «παπαδάκια» δύο κορίτσια 14 ετών σκανδάλισε τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας και στάθηκε η αφορμή για να τεθεί σε αργία. 

Ο ιερέας κλήθηκε στην Αρχιεπισκοπή για να απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής στην ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα. «Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσι και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεα και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά», είπε ο ιερέας στο MEGA. 

«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου δείχνουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την  εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητούνται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Εγώ περιμένω την απόφαση της Συνόδου», ανέφερε. 

«Όταν πήγα στη θεολογική σχολή έθετα όρο να φύγω από την Ελλάδα και να πάω και στο εξωτερικό. Το έκανα με τη γυναίκα μου αυτό που ήταν και εκείνη θεολόγος. Ήταν γεμάτη η ζωή μας. Ήθελα να έχω τη συναίνεση της οικογένεια μου και δεν ήθελα να είναι απλώς από επιθυμία δική μου», σημείωσε. 

«Εγώ σεβάστηκα τα πρόσωπα» λέει για τη βάφτιση παιδιού ομοφυλόφιλων 

Ο πατήρ Αλέξανδρος αναφέρθηκε και στη βάφτιση παιδιού ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού που είχε κάνει στο παρελθόν: «Ο ένας από τα δύο αγόρια ήταν γκέι και ήταν πνευματικό μου παιδί. Πήραν το ανιψάκι του από την αδελφή του και αντί να το δώσουν σε ίδρυμα επειδή η αδελφή του ήταν τοξικομανής, το υιοθέτησαν και μου ζήτησαν να το βαφτίσω. Και με κατηγόρησαν πως παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Εγώ σεβάστηκα τα πρόσωπα».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.