Μενού
rouvikonas
Σύνθημα έξω από το σπίτι του κ. Πνευματικού | Ρουβίκωνας
  • Α-
  • Α+

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησαν τη νύχτα της Παρασκευής, παρέμβαση στο σπίτι του καθηγητή ιατρικής και πρώην υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρου Πνευματικού. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψαν με σπρέι στην είσοδο του σπιτιού στην Κηφισιά: «Σπατάλη είναι το οξυγόνο που αναπνέεις»!

Υπενθυμίζεται πως μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις περί «διαλογής» των καρκινοπαθών, ο κ. Πνευματικός τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση που έλαβε σε συγκέντρωση πολιτών στην Αιδηψό πριν λίγη ώρα. Επειδή όμως έχουν ήδη εγκριθεί οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου από τον Άρειο Πάγο ο κ. Πνευματικός δεν μπορεί να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια. Εάν εκλεγεί όμως θα παραιτηθεί. «Επικοινώνησα με τον Σπύρο Πνευματικό και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο, στην επόμενη επιλαχούσα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Αιδηψό.

«Ήταν, πιστεύω, μια σωστή απόφαση. Διότι ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», επισήμανε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.