Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν περίπου μισό εκατομμύριο στρέμματα δάσους στη Βόρεια Εύβοια η περιοχή απειλείται από τον αμίαντο. 

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα χιλιάδες στρέμματα που έγιναν στάχτη το καλοκαίρι του 2021, παραδόθηκαν στις φλόγες και πολλές κατασκευές ελενίτ, μέσα στις οποίες υπήρχε αμίαντος.  

Η χρήση αμίαντου έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών ασθενειών αλλά και με μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον, με τους κατοίκους της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν και το υπουργείο Ενέργειας έχει προχωρήσει αυτοψία των καμμένων περιοχών και καταγραφή του τοξικού αμίαντου, η επικίνδυνη ουσία δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να κινητοποιήσουν τις Αρχές και να απομακρυνθεί ο τοξικός αμίαντος.

Σύμφωνα με το MEGA, πληροφορίες αναφέρουν πως ανοίγει διαγωνισμός για ανάθεση σε εργολάβους της απομάκρυνσης του αμίαντου από τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA