Μενού
gata-thasos
Κακοποίηση γάτας στη Θάσο | Ant1 / Glomex
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η κακοποίηση μιας γάτας στη Θάσο από έναν άνδρα σε ταβέρνα στο λιμάνι του νησιού. Το συγκεκριμένο άτομο δελέασε το ζώο με φαγητό και όταν εκείνο πλησίασε το χτύπησε στο κεφάλι με μπουκάλι μπύρας, ενώ οι φίλοι του γελούσαν.

Πολλοί σχολίασαν το γεγονός ότι ο άνδρας φοράει μπλουζάκι της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας σχετική έρευνα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει από την πλευρά της ότι «το εικονιζόμενο άτομο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση/συνεργασία» με τον φορέα.

Συγκεκριμένα τονίζεται: «Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ημέρες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και εμφανίζει άτομο που φοράει μπλούζα με το διακριτικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας να επιδίδεται σε κακοποιητική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σε βάρος ζώου συντροφιάς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκαθαρίζει ότι το εικονιζόμενο άτομο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση/συνεργασία με την Πολιτική Προστασία».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταδικάζει απερίφραστα κάθε παρόμοια συμπεριφορά που στρέφεται ενάντια σε οποιοδήποτε ζώο, δεσποζόμενο ή αδέσποτο, ως αποκρουστική πράξη που αντιβαίνει στην ίδια την αποστολή της και στις θεμελιώδεις αξίες που καθημερινά υπερασπίζεται και που προσβάλλει εν γένει τον ανθρώπινο πολιτισμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA