Μενού
tzimeros
Θάνος Τζήμερος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί με αφορμή σεξιστική ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου στο Twitter, που φέρεται να έκανε λόγο για «άγαμες και άτεκνες» γυναίκες. Ο ίδιος έσπευσε να ανασκευάσει τα όσα φέρεται να έγραψε, χωρίς όμως να αποκηρύσσει ευθέως την αρχική του τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, με αναρτήσεις του ο Θάνος Τζήμερος φαίνεται πως τα βάζει τόσο με κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή, όπως το ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, όσο και με τη νέα υπουργό Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Α>ναλυτικότερα, σε ανάρτηση στα social media την οποία φέρεται να διέγραψε μετά, ανέφερε μεταξύ άλλων για την κ. Ζαχαράκη: «Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

tzimeros-post
Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου | Twitter

Το post εντόπισαν άλλοι χρήστες των social media και το αναδημοσιεύουν επικρίνοντας τη θέση του Θάνου Τζήμερου. «Τροποποιούμε αναρτήσεις μετά το κράξιμο; Από ποτέ το "άτεκνη" θεωρείται προσβολή και βρισιά; Δεν ντρέπεστε λιγάκι….», σχολιάζει χρήστης του Twitter.

anartisi
Ανάρτηση | Twitter

Ο ίδιος προχώρησε σε δεύτερο post μην ανασκευάζοντας ουσιαστικά τα όσα έγραψε, αντίθετα συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα. Παραλληλίζει δε τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν την οικογένεια και τον τρόπο ζωής με τον... στρατό.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό».

Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου

Συγκεκριμένα ο Θάνος Τζήμερος αναφέρει: «Ταλαίπωροι, θλιβεροί γαλαζαίοι!

Η υποβάθμιση και η απαξίωση του θεσμού της οικογένειας σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα, με πλήθος αιτίων. Δεν θεραπεύεται με ένα υπουργείο ακόμα. Τι θα κάνει το υπουργείο αυτό; Θα μειώσει τη φορολογία; Είναι αρμοδιότητα του Οικονομικών.

Θα δημιουργήσει ολοήμερα σχολεία και παιδικούς σταθμούς; Είναι αρμοδιότητα του Παιδείας. Θα καθαρίσει τα σχολεία από την παραβατικότητα; Είναι αρμοδιότητα του Προστασίας του Πολίτη. Θα προσφέρει στα παιδιά αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας; Είναι αρμοδιότητα του Υγείας. Θα δώσει στις εργαζόμενες μητέρες τη δυνατότητα να μένουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, χωρίς να απειλείται η επαγγελματική τους σταδιοδρομία;

Είναι αρμοδιότητα του Εργασίας. Θα διαβεβαιώσει το ζευγάρι για τα μελλοντικά του εισοδήματα; Θα προσφέρει σε γονείς και παιδιά ένα σενάριο ποιοτικής ζωής; Είναι αρμοδιότητα ΟΛΩΝ των υπουργείων.

Τι θα κάνει λοιπόν; Θα προσλάβει γραμματείς και φαρισαίους, επιβαρύνοντας κι άλλο αυτόν που δεν δημιουργεί οικογένεια επειδή τον έχουν τσακίσει η φορολογία και η αβεβαιότητα, και θα αρχίσει τα επιδόματα τα οποία θα τα ξεσκίσουν οι γνωστοί "ευάλωτοι και ευπαθείς". 

Και μόνο η ίδρυση Υπουργείου Οικογένειας δείχνει ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει χαμπάρι όχι πώς λύνεται αλλά ούτε καν ποιο είναι το πρόβλημα. Σαφές;

Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει.

Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις.

Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις.

Δεν γίνεται αυτό με "περιγραφές συνεργατών". Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις.

Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό.

Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη - που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος - θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι' αυτή. 

Βέβαια ο λόγος για τον οποίο δεν θα τα καταφέρει δεν είναι το ότι η ίδια δεν δημιούργησε οικογένεια. Είναι η πολυπαραγοντικότητα του προβλήματος που περιέγραψα πιο πάνω. Αλλά σε κοτζάμ κυβερνητική παράταξη με χιλιάδες στελέχη στο περιώνυμο μητρώο, δεν βρέθηκε κάποιος ή κάποια που να έχει ζήσει στο πετσί της το τι σημαίνει να έχεις οικογένεια με παιδιά την σήμερον ημέραν; Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη της σημειολογίας στην πολιτική είναι απλώς χαζός.

Αυτή είναι η άποψή μου, και εδώ και 12 χρόνια εκφράζω τις απόψεις μου δημόσια - και σ΄όποιον αρέσει. Αν έχετε αντεπιχειρήματα, ευχαρίστως να τα ακούσω. Αλλά δεν έχετε. Τι έχετε; Ό,τι και απέναντι οπαδοί: βρισιές και κατάρες για όσους αμφισβητούν το αλάθητο του αρχηγού σας. Ταλαίπωροι, θλιβεροί γαλαζαίοι, οπαδοί του μπλε ΠΑΣΟΚ, χειρότεροι από τους συριζαίους καταντήσατε.

Υ.Γ. Για την άνοδο του ΚΚΕ και της Αυτής Σουργελότητος (που την σπρώξατε με χίλια) έχετε κανένα σχόλιο ή εκεί καταπίνουμε τη γλώσσα μας γιατί ο αρχηγός μας τιμάει τους αγώνες της αριστεράς;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA