Μενού
Asthenoforo - EKAB
Ασθενοφόρο | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Την τελευταία της πνοή άφησε μία τουρίστρια ηλικίας που έκανε διακοπές στη Θάσο. Η γυναίκα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγα δευτερόλεπτα αφότου βγήκε από τη θάλασσα κατέρρευσε και πολίτες καταγγέλλουν πως περίμεναν το ασθενοφόρο για 51 λεπτά. 

Στη Θάσο υπάρχει μόλις ένα ασθενοφόρο και μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, τουρίστες επιχείρησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα που κατέρρευσε στην ακροθαλασσιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, Κώστας Τσιτσιλικάκη, στη Θάσο γινόταν διακομιδή άλλου ασθενή όταν κατέρρευσε η τουρίστρια. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιτσιλικάκη, στη Θάσο υπάρχει ένα ασθενοφόρο «και σε κάποιες περιπτώσεις άλλο ένα μισό. Είναι ένας διασώστης ο οποίος μαζί με έναν γιατρό του Κέντρου Υγείας εξυπηρετούν δεύτερες περιπτώσεις». 

«Το μοναδικό ασθενοφόρο που υπήρχε στη βάρδια έκανε διακομιδή άλλου περιστατικού με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση. Από την ίδια περιοχή όπου έγινε το συμβάν είχαμε κληθεί να παραλάβουμε ένα εγκεφαλικό. Οι συνάδελφοι με το που παρέδωσαν το περιστατικό πήγαν στην παραλία», ανέφερε.

Θάσος: Χωρίς μηχανή με διασώστη με 12 εργαζόμενους

Υποστήριξε πως στο νησί δεν υπάρχει κάποια μηχανή με διασώστες και αυτή τη στιγμή «στη Θάσο υπηρετούν οκτώ διασώστες, οι δύο είναι επικουρικό προσωπικό, οι δύο με μετακίνηση και οι τέσσερις μόνιμοι. Υπάρχουν και τέσσερις από το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Δηλαδή 12 εργαζόμενοι προσπαθούν να βγάλουν καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερες βάρδιες».

«Για να διορθωθεί η κατάσταση πρέπει να σκύψουν όλοι. Δεν κομματικοποιείται το θέμα της υγείας. Πρέπει να σκύψουν όλοι σοβαρά πάνω από το πρόβλημα. Παλαιότερα υπήρχε ένας υγειονομικός χάρτης του αείμνηστου Γεννηματά που μιλούσε και για τα Κέντρα Υγείας τα οποία είχαν στελεχωθεί εκείνον τον καιρό. Πλέον τα Κέντρα Υγείας έχουν καταρρεύσει», τόνισε ο κ. Τσιτσιλικάκη.

Νησιά με μόνο ένα ασθενοφόρο 

 1. Λήμνος
 2. Χίος 
 3. Σύρος
 4. Ικαρία
 5. Τήνος
 6. Μύκονος
 7. Νάξος
 8. Πάρος
 9. Ίος 
 10. Σαντορίνη
 11. Κάλυμνος
 12. Κάρπαθος 
 13. Κως
 14. Κύθηρα 
 15. Λευκάδα
 16. Θάσος
 17. Σκιάθος

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA