Μενού
karharias
Καρχαρίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Παρέα νεαρών βρέθηκε για διακοπές στη Σέριφο και εκτός από τις ομορφιές του νησιού, θα κρατήσουν στη μνήμη τους και τη «συνάντηση» που είχαν με έναν καρχαρία.

Οι νεαροί έκαναν βόλτα με σκάφος όταν ξαφνικά είδαν να περνάει δίπλα τους ένας καρχαρίας που έφτανε τα τρία μέτρα. Ο καρχαρίας πλησίασε το σκάφος και η παρέα που βρισκόταν πάνω άρχισε να καταγράφει τις εικόνες. Το βίντεο ντοκουμέντο με την εμφάνιση καρχαρία στις θάλασσες της Σερίφου, προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1

Για την εμφάνιση καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας, μίλησε στην εκπομπή, ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ισχυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας και έδωσε απαντήσεις σχετικά με τους καρχαρίες στην Ελλάδα, αλλά και οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

Όπως είπε δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά. «Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί. Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Έχουμε πολλα ήδη, αλλα η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές» είπε και συνέχισε τονίζοντας ότι οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες.

Αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι «να μην προκαλέσει το ζώο και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA