Μενού
syrtaki
Το μεγαλύτερο συρτάκι στο Αιγαίο | Youtube
  • Α-
  • Α+

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (01/07) στην Προκυμαία στη Μυτιλήνη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο θέαμα. Ντόπιοι και τουρίστες παρακολούθησαν το μεγαλύτερο συρτάκι του Αιγαίου με την μελωδία του Ζορμπά να βγαίνει από το πιάνο της γνωστής μουσικού Έλενας Ξυδιά.

Το πιάνο τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό που ήταν περιτριγυρισμένο από άλλα 13 ιστιοπλοϊκά, γεμάτα χορευτές. Στην προκυμαία του λιμανιού δεκάδες άλλοι χορευτές κινούνταν στα βήματα του διεθνώς διαδεδομένου μουσικού θέματος.

Τα ιστιοπλοϊκά του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας) έπλεαν κυκλικά υπό τους ήχους της ιπτάμενης πιανίστριας Έλενας Ξυδιά και οι χορευτές χόρεψαν το συρτάκι του Ζορμπά, παρασέρνοντας ντόπιους και τουρίστες σε μια ατέλειωτη χορευτική αλυσίδα.

Έτσι ξεκίνησε το φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι 2023 και η πανέμορφη Μυτιλήνη, η μυστηριακή πρωτεύουσα της Λέσβου για 2 μήνες γεμίζει πολιτισμό και σε καλεί να ανακαλύψεις την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να συναντήσεις διάσημους και ντόπιους καλλιτέχνες και να αναπτύξεις μια βαθιά αίσθηση της ταυτότητας αυτού του μοναδικού τόπου.

Το event διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Στρατή Κύτελη και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσακίρη, και από την χορευτική ομάδα του Κώστα Αγκοπιάν.

Την ιδέα και την σκηνοθεσία είχε ο Πασχάλης Μάντης και η εθελοντική ομάδα υλοποίησης του event: Στέλιος Ζαφειρόπουλος, Τούλα Βουγιούκα και ο Βασίλης Μπανταβής. 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA