Μενού
ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομου αερίου φρέον, εισαγόμενου από την Τουρκία, προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Το φορτίο 8,2 τόνων εντοπίστηκε στο 1ο Τελωνείο Εισαγωγών - Εξαγωγών Θεσσαλονίκης, κατά τη διενέργεια ελέγχου γνησιότητας των εγγράφων για το ψυκτικό υγρό, τύπου R407C (φρέον), σε συνεργασία με την αρμόδια εθνική αρχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Διαπιστώθηκε ειδικότερα η μη γνησιότητα του πιστοποιητικού δικαιώματος εισαγωγής φθοριούχων αερίων, καθώς και η μη ύπαρξη της απαιτούμενης ποσόστωσης εισαγωγής.

ΑΑΔΕ
Το παράνομο φρέον | ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Παχυλό πρόστιμο για το παράνομο φορτίο

Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ επέβαλαν πρόστιμο 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και καταλόγισαν δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις περίπου 9.000 ευρώ, πέραν της δικογραφίας που σχηματίστηκε  για λαθρεμπορία.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ εξετάζονται και πιθανές συσχετίσεις με άλλες υποθέσεις, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA