Μενού
karamanlis
Ο Κώστας Καραμανλής. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Περίπου 30 οικογένειας θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στα Τέμπη συναντήθηκαν σήμερα (31/03) στη Λάρισα για να συζητήσουν τις εξελίξεις με φόντο την απόδοση δικαιοσύνης.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κλήθηκε από τον πατέρα δύο αδικοχαμένων κοριτσιών να δώσει το παρών στη συνάντηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Με αφορμή την απουσία του βουλευτή της ΝΔ από τη συνάντηση, η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή θύματος της τραγωδίας, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο κ. Καραμανλής να θέλει να συναντηθεί με οποιονδήποτε από τους συγγενείς των δολοφονημένων. Θα ήταν ουτοπία», είπε αρχικά η αδελφή του θύματος.

Τέμπη: Τι είπε η αδελφή θύματος

«Εάν έχετε δει τις δηλώσεις του στη Βουλή και σε μία πρωινή εκπομπή θα καταλάβετε την αντίφαση των λεγομένων του. Από τη μία τον έχουν πάρει κάποιοι συγγενείς που δεν θέλουν να είναι στο προσκήνιο. Δεν έχει αναφέρει τι υποτίθεται έχουν πει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η Κατερίνα Βουτσινά σχολίασε επίσης: «Σε ερώτησή δημοσιογράφου για το εάν θα ήθελε να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων είπε πως το είχε σκεφτεί και πως εάν ήταν στη θέση των συγγενών, δεν θα ήθελε να συναντηθεί με κάποιον εμπλεκόμενο».

«Ο καθένας σας βγάλει τα συμπεράσματά του. Ας περάσει από τη θεωρία στην πράξη ο κ. Καραμανλής. Στην πράξη έχει αποδείξει πως είναι ένας δειλός άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το αξίωμα και το όνομά του», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον Κώστα Καραμανλή αν τον συναντούσε, η Κατερίνα Βουτσινά απάντησε: «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συναντήσω έναν εκ των πολλών δολοφόνων του αδελφού μου. Σε καμία περίπτωση».

«Η δικαίωση χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Αφορά τις πολιτικές ευθύνες που έχουν άμεσα πρώην υπουργοί Μεταφορών και Υποδομών αλλά και η άλλη δικαίωση που αφορά τις εταιρείες. Τη Μαρία Καρυστιανού την σέβομαι και είμαι δίπλα της. Έχει κάνει έναν μεγάλο αγώνα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μη σταματήσουμε ποτέ», τόνισε επίσης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών συγγενείς των θυμάτων αναμένεται να καταθέσουν ονομαστικές μηνύσεις κατά προσώπων των Αρχών καθώς και υπηρεσιών που βρισκόντουσαν στο σημείο της τραγωδίας από την πρώτη στιγμή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA