Μενού
Εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας της Λ. Αλεξάνδρας
Εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας της Λ. Αλεξάνδρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε σήμερα για την έξαρση του κορονοϊού και της γρίπης, τις επιδημιολογικές τάσεις, καθώς και το επικείμενο μέτρο του εμβολιασμού μέσω των φαρμακείων.

Με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κα Αγαπηδάκη τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα, ακόμα και εν μέσω της εποχικής έξαρσης του COVID και της γρίπης είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ πληροφόρησε πως το Υπουργείο σχεδιάζει ήδη τη διευκόλυνση για εμβολιασμό μέσω φαρμακείων.

Υποχωρεί η έξαρση

Σχετικά με την αύξηση των περιστατικών ιώσεων του αναπνευστικού, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε: «Έχουμε αύξηση στις απλές κλίνες. Έχουμε πολλαπλές λοιμώξεις αναπνευστικού αυτή την περίοδο, και covid και γρίπης. Η γρίπη προκαλεί πολύ σοβαρότερη νόσηση φέτος και έχει πολύ περισσότερα κρούσματα».

«Αυτή η τάση έχει όμως αντιστραφεί», είπε και συνέχισε: «Το υπουργείο βλέπει τις τελευταίες δύο μέρες ότι έχουν υποχωρήσει οι νοσηλείες στις απλές κλίνες, και μάλιστα έχουμε λιγότερες εισαγωγές απ' ό,τι πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο».

Έρχεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία

Σχετικά με τις εμβολιαστικές τάσεις, η κα Αγαπηδάκη επεσήμανε πως «Έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εμβολιασμών για τον covid, έχουμε ξεπεράσει τις 220.000 και τις επόμενες 15 μέρες θα έχουμε ξεπεράσει τις 300.000 χιλιάδες γιατί έχουμε ήδη κλεισμένα 56.000 ραντεβού».

Σε ερώτηση του παρουσιαστή σχετικά με τη δυνατότητα εμβολιασμού των πολιτών σε φαρμακεία, δήλωσε: «Αυτό επιδιώκουμε. Είμαστε σε διαδικασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό ακριβώς, σε επίπεδο επιχειρησιακό, και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες».

Ακόμα, σχετικά με τη διευκόλυνση της διαδικασίας, μόνο με την επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ, είπε πως «Η πολιτική βούληση είναι να το κάνουμε εύκολο για όλο τον κόσμο, ακόμα πιο εύκολο απ' ό,τι είναι σήμερα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA