Μενού
limani ergates.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Ναυτιλίας παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ζήτημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου με άλλα νησιά, καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής «έχει να δέσει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι του νησιού για πάνω από έναν μήνα».

Από σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος καθώς έγινε μια έκτακτη προσέγγιση από το πλοίο Joy Star. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν χθες ότι εκδόθηκε η προκήρυξη για τη δρομολόγηση πλοίου με τελική ημερομηνία κατάθεσης στις 27 Δεκεμβρίου.

Επίσης σήμερα βγήκε η προκήρυξη για απευθείας ανάθεση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένη γραμμή η οποία είναι Κάλυμνος – Λέρος – Πάτμος – Λειψοί – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα με προθεσμία ως τη Δευτέρα.

Αγαθονήσι: Έκτακτη δρομολόγηση

Επιπροσθέτως σήμερα δόθηκε έγκριση για έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» για να εκτελέσει δρομολόγιο την Δευτέρα άνευ μισθώματος και να καλύψει τη γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Εάν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει ενδεχόμενο να εκτελεστεί και άλλο έκτακτο δρομολόγιο. Ωστόσο εκτιμάται πως ως το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η σύμβαση της απευθείας ανάθεσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA