Μενού
Αστυνομικοί στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων
Αστυνομικοί στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Έγγραφες εξηγήσεις θα δώσουν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων σχετικά με το τι έγινε κατά το βράδυ της γυναικοκτονίας της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε πέντε ημέρες στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ, για τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες τους, που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης.

Ειδικότερα, οι έρευνες που τρέχουν, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, είναι δύο: το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, έχουν κληθεί να δώσουν όλοι οι αστυνομικοί έγγραφες εξηγήσεις, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον Ταξίαρχο ως ύποπτοι και έχουν περιθώριο πέντε ημέρες, βάσει του πειθαρχικού δικαίου, να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για το τι δεν έκαναν.

Άγιοι Ανάργυροι: Αναμονή για την ΕΔΕ

Την ίδια ώρα, αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες και τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διέταξε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, η οποία θα αφορά τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος και τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Σε ό,τι αφορά στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, έχουν παρθεί από τους «Αδιάφθορους» οι καταθέσεις τόσο από τον Προϊστάμενο όλων των Αστυνομικών των Αγίων Αναργύρων όσο και από τους συγγενείς της 28χρονης και τον Προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης, καθώς και το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί τι έγινε το βράδυ της γυναικοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, οι «Αδιάφθοροι» φαίνεται πως έχουν καταλήξει στις ευθύνες, που «βαραίνουν» τον κάθε αξιωματικό του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, και περιμένουν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ προτού πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Άγιοι Ανάργυροι: Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια της 28χρονης

H οικογένεια της 28χρονης που δολοφονήθηκε από το πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου της Έλενα Τζούλη, αναμένεται να καταθέσει σήμερα (12/4) παράσταση πολιτικής αγωγής προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν βάρδια το βράδυ της Δευτέρας.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου της δικηγόρου της οικογένειας του νέου θύματος έμφυλης βίας, αναφέρεται πως «κατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της Ανθρωποκτονίας δια Παραλείψεως, σε βάρος των κρατικών οργάνων, που ευθύνονται για τη στυγερή δολοφονία».

«Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης κατά παντός υπευθύνου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA