Μενού
trans_anna
Το θύμα της άγριας δολοφονίας | @Anna_Ivankova
  • Α-
  • Α+

Στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη του δολοφόνου της 46χρονης τρανς Άννας Ιβάκνοβα από την Κούβα αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ελπίζοντας πως τα αποτυπώματα αλλά και το γενετικό υλικό που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της στον Άγιο Παντελεήμονα θα τους φανερώσουν τα ίχνη που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες αποτυπώματα περισυνελέγησαν από ένα ψαλίδι το οποίο δεν αποκλείεται να χρησιμοποίησε ο δράστης για να τη σκοτώσει.

Υπενθυμίζεται πως το εσωτερικό βρέθηκε αναστατωμένο και με διάσπαρτες κηλίδες αίματος κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως η άτυχη 46χρονη πάλεψε με τον άνθρωπο που της αφαίρεσε τη ζωή.

Ένα άλλο βασικό ερώτημα είναι το κίνητρο του εγκλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως έλειπαν αντικείμενα από το σπίτι ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν πως ενδεχομένως να πρόκειται για «σκηνοθετημένη» ληστεία για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Επιπλέον, εφόσον από τις αναλύσεις των στοιχείων στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκύψουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη και έχοντας τη φωτογραφία του στην κατοχή τους οι αστυνομικοί εφόσον είχε απασχολήσει παλαιότερα τις Αρχές τότε θα τη συγκρίνουν με το άτομο που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να εισέρχεται στην πολυκατοικία μαζί με τη 46χρονη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως η πόρτα του διαμερίσματος δεν έφερε ίχνη παραβίασης κάτι που δείχνει πως είτε άνοιξε η 46χρονη είτε εισήλθαν μαζί στο διαμέρισμα όπου βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα νεκρή από τη σπιτονοικοκυρά της.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το misgendering

Ακόμη χθες η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει κατηγορίες σχετικές με misgendering, αγνόηση της σχετικής νομοθεσίας και έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις ορθές ορολογίες που αφορούν στις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Αστυνομία, σεβόμενη την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έχει αναλάβει δράσεις και προγράμματα για την εκπαίδευση του προσωπικού της, με στόχο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με τη σεξουαλική ταυτότητα και την έκφραση του φύλου.

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα το αστυνομικό προσωπικό να σέβεται τον αυτοπροσδιορισμό και τα προσωπικά αισθήματα των ατόμων καθώς και να χρησιμοποιεί ορθή γλώσσα αποφεύγοντας την κατάχρηση των φύλων ή την αναφορά σε άτομα με λανθασμένο τρόπο.

Στην προκειμένη περίπτωση η πρώτη ενημέρωση για το περιστατικό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ουδέποτε αναφέρθηκε σε ''άνδρα'' όπως εσφαλμένα περιγράφεται στα δημοσιεύματα αλλά σε ''άτομο''».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA