Μενού
trans_anna
Το θύμα της άγριας δολοφονίας | @Anna_Ivankova
  • Α-
  • Α+

Νέα διάσταση λαμβάνει το άγριο έγκλημα που αποκαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα ήταν άνδρας ο οποίος βρέθηκε, εντός του διαμερίσματος που διέμενε, η σπιτονοικοκυρά του, η οποία είχε πάει να παραλάβει το ενοίκιο.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, άνθρωποι που γνώριζαν το θύμα, μέσω αναρτήσεων στα social media, έκαναν γνωστό πως πρόκειται για μια τρανς γυναίκα από την Κούβα η οποία βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, έκανε drag shows σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί και, μάλιστα, είχε συμμετάσχει στο πρόσφατο Athens Pride!

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, συντετριμμένος έγραψε, μεταξύ άλλων, στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε πως και τι συνέβη ακριβώς, αν πρόκειται για έγκλημα ρατσιστικών κινήτρων ή για έγκλημα άλλου τύπου. Το ζήτημα είναι πως ένας νέος ταλαντούχος συνάνθρωπος μας, που δεν είχε και την καλύτερη ζωή εκεί που γεννήθηκε, έπεσε θύμα φρικτής δολοφονίας. Κοίτα να δεις που όλως τυχαίως το μεσημέρι έλεγα του Θανάση Λάλα στο meeting πόσο ενδιαφέρουσα θα ήταν μια συνέντευξη μαζί της. Καημένη Ιβάνκα, άτυχο πλάσμα».

trans2
Η ανάρτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη | @antonis.bosko

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και η ακτιβίστρια και συγγραφέας Άννα Κουρούπου που σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Έχω μουδιάσει. Πριν 4 περίπου χρόνια ήρθε στην Αθήνα από την Κούβα. Κυνηγημένη από θεούς και δαίμονες. Πολύ δύσκολη ζωή.[...] Όντως της άρεσε να χορεύει. Το μαγαζί έγινε η ζωή της. Έλαμπε πλέον. Σύρθηκε απ την άκρη του κόσμου, για να βρει ευτυχία σε μια μικρή σκηνή. Να νιώθει ελεύθερη. Σήμερα βρέθηκε σφαγμένη στο διαμέρισμα που νοίκιαζε... Λες και δε χωρούσε η ευτυχία σε αυτό το πλάσμα. Ένα ακόμη τρανς άτομο νεκρό. Σ ένα πολύ μακρύ κατάλογο. Δεν γνωρίζω ακόμη αν ήταν ρατσιστικό το κίνητρο - δεν γνωρίζουμε καμία συνθήκη ακόμη. Είμαι πεπεισμένη όμως πως αυτό το τέρας που υπάρχει παντού γύρω μας, καταβάλλει μηδενική προσπάθεια, με σφοδρή απέχθεια, να αφήσει μια ζωή στη μέση της. Είναι τόσο απροστάτευτο ένα θύμα, όπως η Ιβάνκα. Να βρεις τον πιο όμορφο ουρανό ψυχή μου.Και να χορεύεις...».

trans1
Η ανάρτηση της ακτιβίστριας και συγγραφέως Άννα Κουρούπου | @annakouroupou1

Από την ώρα που διαδόθηκε η ταυτότητα του θύματος στα social media, έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA