Μενού
Ο Καιρός στην Αθήνα
Κρύος καιρός στην Αθήνα | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με το αποκορύφωμα των ακραίων συνθηκών να παρατηρείται το Σαββατοκύριακο όποτε θα καταγραφεί και η «κακοκαιρία-εξπρές».

Ο μετεωρολόγος, Θεόδωρος Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media, προειδοποιεί πως ο καιρός θα «αγριεύσει», με τους θυελλώδεις ανέμους να αγγίζουν κατά τόπους τα 8, 9 και 10 μποφόρ.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η ανάρτηση Κολυδά

«Το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους (8-9 και ριπές 10 μποφόρ) και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 – 8 βαθμούς Κελσίου».

Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα

Στην Αττική η μέρα θα αρχίσει με ήλιο, σταδιακά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 βαθμούς και οι άνεμοι βορειοανατολικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος το πρωί και η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Για το βράδυ προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-18 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ, με σταδιακή υποχώρηση το απόγευμα.

 

Από αύριο το σκηνικό του καιρού αλλάζει και ο χειμώνας φαίνεται πως θα κάνει την εμφάνισή του, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Το αέρινο τείχος, που εμπόδιζε τις κακοκαιρίες μέχρι σήμερα, κάνει μια «κοιλιά» προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να πάρουμε μία δόση χειμώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του στο OPEN.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα και μετά θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA