Μενού
sholeio - kleisto
Κλειστό σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμη περιστατικό άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφηκε σε βίντεο-ντοκουμέντο, με δύο μαθήτριες ηλικίας 15 χρονών, σε χωριό στη Ρόδο, να χτυπούν στις 15 Σεπτεμβρίου με γροθιές και κλωτσιές μία 13χρονη στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η άγρια επίθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, έπειτα από μηνύσεις που κατατέθηκαν, και σημειώθηκε σε μεγάλο χωριό στη Ρόδο μεταξύ μίας 13χρονης και μαθήτριας Α' Γυμνασία και δύο 15χρονων, αδερφών και μαθητριών στο ίδιο σχολείο.

Πριν λάβει ακραίες διαστάσεις το επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα σε εκδήλωση ελληνικής βραδιάς, είχαν προηγηθεί απανωτά φραστικά επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες μέσα στο Γυμνάσιο, που φοιτούσαν.

Για το περιστατικό στη Ρόδο, μάλιστα, είχε υπάρξει παρέμβαση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος φέρεται να κάλεσε στο γραφείο του τρεις φορές, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τα τρία κορίτσια, επιπλήττοντας τα δύο 15χρονα για τη συμπεριφορά τους.

Το βίντεο και οι καταγγελίες για θυμό

Οι δύο μαθήτριες, που όπως φαίνεται και στο βίντεο χτυπούν άγρια τη 13χρονη, φοιτούσαν σε σχολικό συγκρότημα στην πόλη, στη Ρόδο, την περασμένη χρονιά, αλλά εξαιτίας παρόμοιων περιστατικών είχαν αποβληθεί από το συγκεκριμένο σχολείο και είχαν εγγραφεί σε Γυμνάσιο εκτός πόλεως.

Εκπαιδευτικοί που είδαν το βίντεο που κυκλοφόρησε με το συγκεκριμένο περιστατικό, μιλούν για συμπεριφορές που δεν είχαν ξαναδεί στην πολύχρονη εκπαιδευτική τους θητεία.

Οι ίδιοι, επισημαίνουν ότι πολλά από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία στη Ρόδο, ακόμα και από μικρότερες των 12 ετών ηλικίες, έχουν μέσα τους πολύ θυμό και οργή και αντιδρούν οξύθυμα και αντικοινωνικά με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό σε καθημερινή βάση για την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μηνυτήρια αναφορά του πατέρα της 12χρονης μαθήτριας η ζωή της οποίας κινδύνευσε σοβαρά και ήδη τα βίντεο και οι συνομιλίες που καταγράφτηκαν, με τις απειλές, τις ύβρεις και τα απανωτά χτυπήματα, βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση των ανήλικων κοριτσιών στο αρμόδιο δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.