Μενού
gata_patousi_reader
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώων σημειώθηκε στη Λαμία, όπου μία γάτα πιάστηκε σε δόκανο με τις αστυνομικές Αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη.

Η Χρυσάνθη Καραγιάννη, αντιπρόεδρος φιλοζωικών σωματείων, μίλησε στην ΕΡΤ για το περιστατικό στη Λαμία αναφέροντας πως δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος στήνει δόκανο στην περιοχή, για να σκοτώσει γάτες.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και πιάνεται μία γάτα σε ανάλογη παγίδα. Τις άλλες φορές είχαμε βρει ζωά με σκισμένη την πατούσα τους και τα μεταφέραμε σε κτηνιατρείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες» σημείωσε η Χρυσάνθη Καραγιάννη για το συμβάν στη Λαμία.

«Αυτό είναι μία παγίδα και είναι για λαγούς. Χρησιμοποιείται στο παρελθόν για κυνήγι ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει καταργηθεί ακομή και για αυτούς» συνέχισε η κα Καραγιάννη για το τι έγινε στη Λαμία.

«Στον αστικό ιστό δεν έχει λόγο ύπαρξης, γιατί είναι επικίνδυνο για όλους, πέρα από τα ζώα. Υπήρχε σκοπός για να παγιδευτούν γάτες και πρέπει να τονίσω ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά. Μάλιστα, για να τα σώσουμε, νοσηλεύτηκαν σε κτηνίατρο, τους έγινε νάρκωση και έγινε χειρουργείο. Αρκετές από αυτές έχασαν το πόδι τους από τις παγίδες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA