Μενού
agrotes.jpg
Αστυνομικοί σε μπλόκο αγροτών. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για να αποτραπούν ανεξέλεγκτες κινήσεις των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν θα επιτραπούν «εκτός προγράμματος» μετακινήσεις των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει αστυνομική συνοδεία στα οχήματα των αγροτών, που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Τα περιπολικά θα συνοδεύουν τα τρακτέρ στη διαδρομή τους από τα μπλόκα μέχρι την πρωτεύουσα, αλλά και κατά την επιστροφή τους.

Επιπλέον, το επιτελείο της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις προθέσεις τους ενόψει του συλλαλητηρίου.

Συσκέψεις για τους αγρότες

Στις υπηρεσιακές συσκέψεις που έχουν ήδη γίνει συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο, δηλαδή ο τρόπος που οι Αρχές θα διαχειριστούν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, πιθανόν και με κάποια τρακτέρ – και φυσικά με λεωφορεία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στόχος είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της δημόσιας τηλεόρασης, το συλλαλητήριο να διεξαχθεί ομαλά και να μην διαταραχθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η οικονομική και κοινωνική ζωή στην πρωτεύουσα.

Επίσης, τονίζεται ότι θα υπάρχει, ακόμη και συγκεκριμένος χώρος για να σταθμεύσουν τα οχήματα των αγροτών που θα έρθουν στην Αθήνα.

Αγρότες: Οι κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα:

  • Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησε το μπλόκο της Λακωνίας. Μάλιστα, έκλεισαν για λίγο και το δρόμο, στο σημείο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών.
  • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα με το κλείσιμο το συνόρων για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα αύριο Δευτέρα 19 του Φλεβάρη από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.
  • Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμενοι να κλιμακωσουν την κινητοποίηση τους την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με το κλείσιμο των συνόρων και για τα Ι.Χ. οπότε και θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.
  • Στο τελωνείο της Καστοριάς παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής οι οποίοι έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά οχήματα.
  • Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία. Συγκεκριμένα στις 18.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.
  • Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, θα δοθεί σε κυκλοφορία στις 20.00 το βράδυ.
  • Αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA