Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των δύο μωρών στην Αχαΐα, με τη νεαρή μητέρα να δηλώνει ότι την αποκαλούν «νέα Πισπιρίγκου». Όμως τα πράγματα φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετικά.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η υπόθεση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, ο οποίος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο που μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega, «κλειδί» της υπόθεσης είναι η έρευνα της αστυνομίας που έγινε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, πέντε μήνες μετά την έναρξη της υπόθεσης της άλλης υπόθεσης με την μητέρα από την Πάτρα.

Από την αρχική ιατροδικαστική έρευνα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο εύρημα ότι μπορεί να υπήρξε κάποια πληγή στο παιδί ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή, οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και έχει παραδοθεί το πόρισμα αυτών.

Ακόμα, δεν έχουν γίνει οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο πρώτο παιδί, δηλαδή να εξεταστούν τα ζωτικά όργανα. Αυτή την στιγμή φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην διεξαγωγή των ιστοπαθολογικών εξετάσεων από εργαστήρια της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις μπορεί να δείξουν αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα μεταβολισμού που να έχει επηρεάσει την λειτουργία της καρδιάς ή αν έχει μεγάλο βάρος στην καρδιά του.

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες εξετάζονται από ιστοπαθολόγο της Αθήνας τα ζωτικά όργανα του παιδιού με το πόρισμα πιθανόν να σταλεί αύριο ή μεθαύριο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, κατά τη διάρκεια της έρευνας της αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

«Με βρίζουν, με λένε Πισπιρίγκου»

Από την πλευρά της, η νεαρή μητέρα συγκλονίζει αναφερόμενη στην εκπομπή «Tlive» του Alpha στα όσα περνάει το τελευταίο διάστημα. 

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Όλος ο κόσμος. Παντού με λένε "Πισπιρίγκου". Ούτε σεβάστηκε κανείς κάτι. Με ρωτάγανε "τι έγινε και τι έγινε". Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι εχθές», δηλαδή όταν κηδεύτηκε το δεύτερο μωρό της, όπως σημειώνει η 23χρονη μητέρα.

Η ίδια ήταν παρούσα όταν πέθανε ως βρέφος και η αδερφή της, πάλι με επεισόδιο με σπασμούς. Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με τη νεαρή, είπαν ότι τα περιστατικά ήταν παρόμοια και γι' αυτό διενεργείται πλέον γονιδιακός έλεγχος.

Παράλληλα, πέθανε και το μωρό μιας φίλης της που ήταν και συγκάτοικός της. Το βρέφος, είχε επιληψία, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και πέθανε από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τη φίλη της 23χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA