Μενού
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με το απίστευτο περιστατικό που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και έναν πλημμυροπαθή πολίτη στην Άλλη Μεριά Βόλου με τον πρώτο να φτάνει στο σημείο να γρονθοκοπήσει τον δεύτερο, ο Αχιλλές Μπέος προχώρησε σε δύο αναρτήσεις μέσα από το προφίλ του στο Facebook, θέλοντας να δώσει διευκρινίσεις, ενώ εξήγησε πως συναντήθηκε και με τον πλημμυροπαθή, ο οποίος του ζήτησε συγγνώμη.  

Στην πρώτη ανάρτησή του ο Αχιλλέας Μπέος έγραψε:

«Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες).

Μπορώ να δεχθώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γα…ου) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμα και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους.»

«Μου ζήτησε συγγνώμη - Δεν είμαι παπάς»

Μετά από λίγη ώρα ο Αχιλλέας Μπέος προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση μέσω Facebook στην οποία ο δήμαρχος του Βόλου ανέφερε ότι ο εν λόγω πολίτης τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, του ζήτησε συγγνώμη, «συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση», όπως έγραψε - μεταξύ άλλων - ο Αχιλλέας Μπέος: 

«Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα, όλα αποκαθίστανται. Έτσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη.

Ως πατέρας και ως άνθρωπος  φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι’ αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…».

«Να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα»

Το επεισόδιο έλαβε χώρα, σύμφωνα με το gegonota.news, το πρωί του Σαββάτου (30/9) όταν οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη.

Τότε εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος o οποίος είχε πολύ έντονους διαλόγους με τους εξαγριωμένους κατοίκους. Ένας εξ αυτών του είπε «άντε γ...» και ο δήμαρχος τον πλησίασε και του έριξε ένα χαστούκι με την αστυνομία απλά να παρακολουθεί τη σκηνή και στη συνέχεια να παίρνει εντολή να συλλάβει όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο.

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα» φώναζε ο πολίτης την ώρα που οι υπόλοιποι διαμαρτύρονταν για τη συμπεριφορά του δημάρχου. Το βίντεο είναι χαρακτηριστικό:

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει αμέσως την αποχώρησή του»

Από πλευράς του ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε - μέσω Facebook - τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Αχιλλέα Μπέο να αποχωρήσει από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου», γράφοντας: «Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ.Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. 'Αραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που "πνίγουν" τις πόλεις τους; Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών; Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA