Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μονάδες που λειτουργούσαν στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί καθώς ο κοντινός παραπόταμος υπερχείλισε, ενώ σε ορισμένα σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση των ιδιοκτητών και δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές.
Ο παραπόταμος υπερχείλισε σε μία ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα να θαφτούν μέσα στη λάσπη.
Αγρίνιο: Κραυγή αγωνίας
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλει αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, οι κάτοικοι για την επόμενη μέρα, καθώς το εύρος των ζημιών είναι τεράστιο και η αποκατάσταση τους εκτιμάται ότι θα είναι χρονοβόρα και δύσκολη.
Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας ένας 54χρονος έχασε τη ζωή του, καθώς παρασύρθηκε από χείμαρρο.
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.