Μενού
stratiotes ellada
Στρατιώτες σε άσκηση | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ
  • Α-
  • Α+

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού, υποβλήθηκε ο 23χρονος στρατιώτης που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό από έκρηξη χειροβομβίδας κατά τη διάρκεια άσκησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Philenews.com, ο νεαρός μετά τον τραυματισμό που μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών δεν κατάφεραν να σώσουν το δεξί του χέρι με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό. Να σημειωθεί ότι από την έκρηξη τραυματίστηκε και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο στο μάτι.

Ο 23χρονος νοσηλεύεται διασωληνομένος ενώ υπάρχει πιθανότητα να υποβληθεί και σε τρίτο χειρουργείο για καθαρισμό του χεριού.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Στρατιώτης Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA