Μενού
Γάμος ομοφύλων
Γάμος ομοφύλων | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αφού πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, κρίθηκε αναγκαία η αλλαγή στα επίσημα έγγραφα ως προς την αποτύπωση γονέων και συζύγων.

Στο ΦΕΚ, όπου δημοσιεύτηκε η απόφαση Κεραμέως, αναφέρεται πως στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ενός βρέφους μπορεί πλέον να αναγράφονται ως γονείς δύο γυναίκες (ως μητέρες) ή δύο άνδρες (ως πατέρες).

Και στις ληξιαρχικές πράξεις γάμου θα δίνεται πλέον η ίδια δυνατότητα. 

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υπερψηφίστηκε με 176 «ναι», αργά το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου.

Έτσι η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο και η πρώτη ορθόδοξη που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA