Μενού
Κεραυνός
Πέρασμα κακοκαιρίας από το Άργος | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Σε «Εμίλ» «μετονομάζεται», σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θεόδωρο Κολυδά, η κακοκαιρία Δωροθέα.

Η κακοκαιρία «Δωροθέα», όπως είχε γίνει γνωστό, θα εκδηλωνόταν –στη χώρα μας– με ακραία καιρικά φαινόμενα το διήμερο μεταξύ Πέμπτης (29/2) και Παρασκευής (1/3).

Στην ανάρτησή του παραθέτει και τους ανανεωμένους προγνωστικούς χάρτες από την Eumetnet. «Το χαμηλό στη Κεντρική Μεσόγειο αλλάζει όνομα και από Dorothea γίνεται Emil, το οποίο όμως παράλληλα εξασθενεί» γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες

Η νέα κακοκαιρία, που έχει ονομαστεί «Δωροθέα» από το Group Κεντρικής Μεσογείου της Eumetnet, θα φτάσει στη χώρα μας από την Ιταλία, προκαλώντας νέα επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με κ. Μαρουσάκη, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις επόμενες δύο μέρες, καθώς μία «ζώνη καταιγίδων» θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά, κάτι που σημαίνει - όπως εξήγησε - ότι τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από δυνατούς νοτιάδες, δεν αποκλείονται οι χαλαζοπτώσεις, η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και να πέσει μεγάλος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως ο όγκος νερού μπορεί να προκαλέσει και μικροπλημμυρικά φαινόμενα.

Η πορεία της κακοκαιρίας

Η «Δωροθέα», πλέον Εμίλ, που ο ίδιος χαρακτήρισε «βαρομετρικό χαμηλό, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας», θα πλήξει την Πέμπτη τα δυτικά και ειδικότερα τα δυτικά ηπειρωτικά. 

Από το μεσημέρι προς απόγευμα αναμένονται βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες. 

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα κινηθεί προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κάνει και ένα «γρήγορο πέρασμα», όπως είπε, από το Αιγαίο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA