Για τις 22 Σεπτεμβρίου του 2025 αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.
Το αίτημά αναβολής υποβλήθηκε από την υπεράσπιση των δύο κατηγορούμενων ψαράδων, λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους.
Ο Σήφης Βαλυράκης εξαφανίσθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2021 και τελικά εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας του νομού Ευβοίας.
Φέρεται να είχε πάει βόλτα με το σκάφος του σε κοντινά νησάκια, όταν χάθηκαν τα ίχνη του και η σύζυγός του ενημέρωσε το λιμενικό.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Η υπόθεση τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στο αρχείο με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, αφού έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος.
Δύο οι κατηγορούμενοι
Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, μετά την προσφυγή της οικογένειάς του, η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας ανέτρεψε την κατάσταση και η δικογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο, με αποτέλεσμα στις 3 Ιουνίου του 2022, δύο αλιείς να κατηγορηθούν για τον θάνατό του, και να προφυλακιστούν.
Ωστόσο οι δύο αλιείς αφέθηκαν ελεύθεροι ένα μήνα αργότερα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, παρά την απορριπτική εισαγγελική πρόταση.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.