Μενού
sholeio - mathites
Σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά προβλήματα με την έγκριση της σύμβασής τους για ανάληψη υπηρεσίας στα σχολεία που έχουν επιλεγεί, καταγγέλλουν αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αναπληρωτές είχαν περιθώριο μέχρι την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου για να κάνουν αίτηση προκειμένου να τοποθετηθούν σε σχολεία επιλογής τους. 

Στις 6 Σεπτεμβρίου, αναπληρωτές ενημερώθηκαν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους και η προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας είναι από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 του μήνα. 

Δεν μπορούν να εγκρίνουν την πρόσληψη 

Οι αναπληρωτές έρχονταν σε συμφωνία με τον επικεφαλής του εκάστοτε σχολείου για την κάλυψη των κενών, ο οποίος έκανε online την αίτηση για την πρόσληψή τους. 

Μέσω του anaplirotes.gov.gr, δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται από σήμερα (7/9) να κάνουν αποδοχή της φόρμας που υπέβαλλαν διευθυντές για να αρχίσει η θητεία τους. 

Ωστόσο, καταγγέλλουν πως είναι αδύνατο να μπουν στην πλατφόρμα για να εγκρίνουν τις αιτήσεις αφού δεν φορτώνει ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζεται το μήνυμα για επικοινωνία με διευθυντή σχολείου. 

fortosi
fortosi1

Αναπληρωτές που επικοινώνησαν με το Reader, αναφέρουν πως διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» ότι διευθυντές υπέβαλαν την αίτηση, ωστόσο η ιστοσελίδα τους... διαβεβαιώνει για το αντίθετο.

dieuthuntis

Ταυτόχρονα, προκύπτει το ερώτημα για το εάν θα χάσουν ημερομίσθιο και ένσημο όσοι δεν μπορούν να αποδεχτούν online την πρόσληψή τους, με αναπληρωτές να σημειώνουν στο Reader πως ανέρχεται περίπου στα 50 ευρώ, τη στιγμή που ήδη βρίσκουν εαυτούς ζημιωμένους αφού προσλαμβάνονται στις 7 του μηνός. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA