Μενού
Σχολείο Αιγάλεω
Σχολείο Αιγάλεω | Facebook
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμένοι είναι οι γονείς με την πτώση σοβάδων σε αίθουσα του 19ου δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/11), με κάποιους απ' αυτούς να κάνουν λόγο ότι θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει θύματα.

Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στο Αιγάλεω είπε πως «οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «το περιστατικό καταγράφηκε στις 01:24 το μεσημέρι. Τα παιδιά είχαν αποχωρήσει από τις 01:15 και είχαν μεταβεί σε διπλανή τάξη για σίτιση. Ξαφνικά έπεσαν οι σοβάδες. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό, στην αλληλουχία των γεγονότων, καθώς στις 25 Νοεμβρίου του 2022, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε ξηλωθεί ο σοβάς».

«Ήρθε ο δήμος, έκανε αυτοψία και σφράγισε την αίθουσα μουσικής» πρόσθεσε, παράλληλα, το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου για το πρώτο περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε πέρσι στο ίδιο κτίριο.

Αιγάλεω: Η καταγγελία των γονέων

«Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω.

«Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης. Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Η έκπληξη των Γερμανών στον Μητσοτάκη, ο παίκτης ριάλιτι Κασσελάκης και ο «σκασμένος» βουλευτής

Οι «άρχοντες της αθηναϊκής νύχτας» που έφτασαν στην οικονομική κατάρρευση

Παρουσιάστρια δημοσίευσε κατά λάθος γυμνό βίντεο - «Ξέχασα ότι υπήρχαν καθρέφτες»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA