Μενού
Βροχερός καιρός
Πέρασμα καταιγίδων από την Αθήνα | EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε νεότερη πρόγνωση για τον καιρό έκανε λόγο πως από την Κυριακή –περίπου– θα παρατηρηθεί μία διαταραχή προς τη βορειοανατολική Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, προς την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ειδικότερα, τόνισε πως η γενικευμένη διαταραχή του καιρού θα απασχολήσει τον ίδιο και τους υπόλοιπους συναδέλφους του από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι αρκετά νωρίς για να «βγει» κάτι από τα προγνωστικά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τον σημερινό καιρό, είπε πως «το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, υπάρχει ένας συνδυασμός υψηλών και χαμηλών πιέσεων, με τις υψηλές να παρατηρούνται στα βόρεια, βορειοανατολικά Βαλκάνια και τις χαμηλότερες στην περιοχή της Κύπρου».

«Αυτά τα βαρομετρικά συστήματα συνδυάζονται και δημιουργείται βαροβαθμίδα με τους βοριάδες να επιμένουν και σήμερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Οι βοριάδες μας προστατεύουν από ένα επεισόδια αφρικανικής σκόνης, η οποία κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη που σηκώνεται αλλά δεν φτάσει στη χώρα μας» πρόσθεσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υψηλές θερμοκρασίες και... υψηλά μποφόρ στον σημερινό καιρό

Παρόλο που σήμερα (7/4) ο καιρός υπήρξε ανοιξιάτικος με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες βρίσκονται σε εξέλιξη στα βορειοανατολικά της χώρας, την ώρα που νέες προγνώσεις κάνουν λόγο για αλλαγή του σκηνικού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι σημερινές βροχές και καταιγίδες, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επηρεάσουν και τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή από αύριο, Δευτέρα (8/4) με θυελλώδεις Βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ τοπικά.

Ειδικότερα, νεότερη πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο πως τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στην πλειοψηφία της χώρας, ενώ μόνο στην Κρήτη θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειεςβορειοανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7, και στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ τοπικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA