Μενού
Βαρβάκειος Αγορά
Βαρβάκειος Αγορά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Όσοι καταναλωτές έσπευσαν να κάνουν τελευταία στιγμή τις αγορές τους εν όψει Πάσχα έκαναν τη δυσάρεστη διαπίστωση ότι οι τιμές σε αρνί και κατσίκι ανέβηκαν αντί να πέσουν, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες το αρνί πουλιόταν έως 14 ευρώ το κιλό, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3/5) έφτασε 15 ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά τα συνοικιακά κρεοπωλεία, εκεί η τιμή του ξεπέρασε τα 17 ευρώ το κιλό, ενώ η αντίστοιχη τιμή που πωλείται το κατσίκι ξεπερνάει πλέον τα 19 ευρώ το κιλό. 

Κρεοπώλης μίλησε στην κάμερα του Open και ανέφερε ότι οι τιμές τόσο σε αρνί όσο και σε κατσίκι ανέβηκαν κατά ένα ευρώ πάνω.

«Εγώ ήρθα τη Μεγάλη Τετάρτη και ήταν 12,50 ευρώ και τώρα έχουν πάει 14,50. Είναι πανάκριβα. 38,50 ευρώ πλήρωσα για 2,5 κιλά αρνί», δήλωσε από πλευράς του καταναλωτής στο Open. 

Την ίδια στιγμή μια δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα αρνί από ένα αρνί έχει διαφορά όσον αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ αρνί είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ ένα πιο μικρό. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει το Πασχαλινό καλάθι όπου το αρνί πωλείται σε τιμές κάτω από 10 ευρώ» 

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μας ενημέρωσε ότι το αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό, αλλά... βαρύ. Αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης το ρίχνει στις... ασκήσεις φυσικής».

Η έξοδος του Πάσχα με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη 

Βέβαια, η ακρίβεια δεν περιορίζεται μόνο στο αρνί ή το κατσίκι, αλλά και στην τιμή των καυσίμων τη στιγμή κιόλας που η φετινή έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τιμή της βενζίνης σε πολλές περιοχές της χώρας είναι σταθερά πάνω από δύο ευρώ το λίτρο - όπως στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπου σημειώνονται και οι πιο υψηλές τιμές - καθιστώντας τη βενζίνη στη χώρα μας πιο ακριβή από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA