Μενού
Ο Χάρης Δούκας σε δράση δημοτικής αστυνομίας
Ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος Αθηναίων συζητάει με πολίτη | EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  • Α-
  • Α+

Σε δράση της δημοτικής αστυνομίας συμμετείχε σήμερα το πρωί (24/01) στην πλατεία Βικτωρίας ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος, όπως ανέφερε το Action24, βοήθησε στην ενημέρωση πολιτών για τα προβλήματα, που προκαλούν στην κυκλοφορία τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η δράση της δημοτικής αστυνομίας, στην οποία συμμετέχει και ο Χάρης Δούκας, έχει ξεκινήσει από χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις Αρχές να «οργώνουν» το κέντρο της πρωτεύουσας για διπλοπαρκαρισμένα οχήματα.

Πέρα από τις κλήσεις, αναμένεται να αφαιρεθούν και οι πινακίδες από τα διπλαρκαρισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, με τον Χάρη Δούκα να μιλάει σχετικά με την πρωτοβουλία: «Δεν ξεκινάμε με κλήσεις, ξεκινάμε να ενημερώνουμε, και όπου χρειάζεται έχει σειρήνα, σφυρίχτρες. Να αλλάξουμε κουλτούρα, να απελευθερώσουμε πεζοδρόμια, να σταματήσουμε και την παράνομη στάθμευση που δημιουργεί κυκλοφοριακό κομφούζιο».

«Η δράση γίνεται σε αρκετούς δρόμους στην Αθήνα. Είμαστε στην 3η Σεπτεμβρίου, αλλά πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Πανόρμου, Λένορμαν, Αχαρνών και θα προχωρήσουμε όλη αυτήν την εβδομάδα με ανάλογες δράσεις, τέσσερις φορές την ημέρα και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ποινές» συνέχισε ο Χάρης Δούκας.

«Πέρυσι κόπηκαν 480.000 κλήσεις για παράνομη στάθμευση, αλλά δεν φτάνει αυτό. Μάλιστα, από αυτές, μόνο οι 8.000 πληρώθηκαν. Σ' αυτήν την πρωτοβουλία, πέρα από εμένα, συμμετέχουν και αντιδήμαρχοι, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια της δημοτικής αστυνομίας» πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας.

«Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ποινές. Έχουμε μαζί μας τη δημοτική αστυνομία και θέλουμε να την ενισχύσουμε. Είναι κοντά στους 200 ανθρώπους στον δρόμο και θέλουμε να βγουν άλλοι τόσοι. Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό και ελπίζω να βρεθεί γρήγορα μία λύση γιατί είναι πάρα πολύ κρίσιμος ο ρόλος της» είπε ο Χάρης Δούκας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA