Αναξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο, στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης για τέσσερις συνολικά οικισμούς, ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112.
Συγκεκριμένα, εκκενώνονται οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός. Στο σχετικό μήνυμα αναφέρεται:
«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι & Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!! Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».
Έκκληση για εναέρια μέσα απευθύνει ο δήμαρχος
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των εναέρων μέσων. Επίσης πρόσθεσε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κατευθύνεται προς τον οικισμό Λιβάδι και Πλατανιστό. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο καθώς καίει σε 10 εστίες και κατευθύνεται προς την Κάρυστο».
Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε τρεις διαφορετικές εστίες σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εννέα οχήματα και πέντε αεροσκάφη.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.