Μενού
listeia-3
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Reader
  • Α-
  • Α+

Με οργάνωση, μέθοδο και... χειρουργική ακρίβεια δρουν πλέον οι συμμορίες που κλέβουν οχήματα στην Αττική. Όπως αποκαλύπτει βίντεο - ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Reader οι δράστες ανοίγουν αυτοκίνητο και αφαιρούν λάπτοπ μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, ο ιδιοκτήτης του οχήματος παρκάρει στην περιοχή «Φάρος» στο Νέο Ψυχικό, επί της οδού Δημητρίου Βασιλείου, απέναντι από το Cafe Carpo, δίπλα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της περιοχής. Τότε αρχίζει η δράση των ληστών.

Σε πολυσύχναστη περιοχή, με τα καταστήματα ανοιχτά, κόσμο και άλλα οχήματα να διέρχονται από το σημείο, δεν διστάζουν να στήσουν ολόκληρη «επιχείρηση», προκειμένου να παραβιάσουν το αυτοκίνητο.

Πώς έδρασε η συμμορία

Αρχικά ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατεβαίνει από την πόρτα του οδηγού. Ταυτόχρονα ο ένας από τους δράστες που υποτίθεται στέκεται... αμέριμνος λίγα μέτρα πιο δίπλα αναλαμβάνει δράση και «τσιμπάει» ελαφρώς το χερούλι στην πίσω δεξιά πόρτα, προκειμένου να μην κλειδώσει.  Λίγο μετά ο ιδιοκτήτης ανοίγει το πορτ μπαγκάζ αφήνει κάτι και αποχωρεί.

Στη συνέχεια ο δράστης που «πείραξε» το χερούλι περνάει βιαστικά τον δρόμο, ενώ ταυτόχρονα κάνει νόημα στον συνεργό του που στέκεται στη διάβαση και φαίνεται να κρατάει «τσίλιες». Λίγο μετά αναλαμβάνει δράση ένα τρίτο άτομο.

listeia-1
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Reader

«Το σημείο είχε θόρυβο και δεν αντιλήφθηκα το τι έγινε», θα πει ο ιδιοκτήτης του οχήματος μιλώντας στο Reader και συνεχίζει: «Λίγο μετά η εφαρμογή που έχω στο κινητό μου με ειδοποίησε ότι η πόρτα δεν κλείδωσε, οπότε πάτησα ξανά το τηλεκοντρόλ για να κλειδώσει το αυτοκίνητο. Όμως αυτό δεν έγινε, ενώ δεν ήρθε δεύτερη ειδοποίηση στο κινητό μου».

listeia-2
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Reader

Τότε ο τρίτος δράστης μπαίνει κανονικά στο αυτοκίνητο από την πίσω δεξιά πόρτα που είχε «τσιμπήσει» ο συνεργός του, κατεβάζει το πίσω κάθισμα για να έχει πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ και ψάχνει την τσάντα του θύματος από όπου αρπάζει ένα λάπτοπ. Αφού ολοκλήρωσαν την «επιχείρησή» τους εξαφανίστηκαν από το σημείο.

Άνοιξαν το αυτοκίνητο σε λιγότερο από... 5 λεπτά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο που βρίσκεται στη διάθεση του Reader έχει διάρκεια μόνο ελάχιστα λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι δράστες για να στοχοποιήσουν το όχημα, να «τσιμπήσουν» την πόρτα, να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να παραβιάσουν ένα αυτοκίνητο με σύγχρονο σύστημα ασφάλειας. Ο ιδιοκτήτης προέβη σε καταγγελία στην Ασφάλεια που πλέον διεξάγει έρευνες για το περιστατικό.

Δείτε επίσης:

Οι δισεκατομμυριούχοι της Χαμάς - Παραμυθένιες ζωές και πλούτη στον αθέατο κόσμο της τρομοκρατίας

Πώς έγινε το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου που δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στην Αχτσιόγλου

Ευτράπελο στον «αέρα» της ΕΡΤ: Έμειναν άναυδοι με το «είστε για τον π...»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA