Μενού
vroxi kairos.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις δίνει ο διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σε όσους επικρίνουν την έκδοση συχνών εκτάκτων δελτίων καιρού.

Με ανάρτησή του στο Twitter/X, ο Θοδωρής Κολυδάς υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» και εξηγεί πως το τελευταίο έκτακτο καιρού ήθελε να προειδοποιήσει κυρίως τους κατοίκους στον Έβρο.

«Το έκτακτο στις 2/12 έλαβε υπόψιν του κυρίως τις καταιγίδες που θα εκδηλώνονταν στον Έβρο, μια περιοχή που δοκιμάστηκε από πυρκαγιές. Τα ύψη 17mm (ΕΜΥ-Ορμένιο) και τα 39 & 22 mm (ΕΑΑ-Διδυμότειχο) μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε καμένα» επεσήμανε, ειδικότερα.

Οι επικρίσεις Καλλιάνου για τα έκτακτα

Σημειώνεται πως σε χθεσινή του ανάρτηση ο Γιάννης Καλλιάνος, είχε επικρίνει τα έκτακτα καιρού, επισημαίνοντας πως «έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους». 

«Τα κάθε τρεις και λίγο "έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού" από διάφορους φορείς, αρχίζουν πλέον και χάνουν και το ενδιαφέρον τους αλλά και την αξιοπιστία τους. Έρχονται μετά - και δικαίως - οι διάφορες ιστοσελίδες, τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες και το αναπαράγουν, και επομένως η λανθασμένη είδηση "ταξιδεύει" σε όλη την Ελλάδα. Και σε λίγο καιρό κανένας δεν θα τα πιστεύει και δεν θα τα λαμβάνει υπόψιν του», έγραψε.

«Επομένως, άλλο πράγμα είναι ένα "δελτίο μεταβολής του καιρού", όπως αυτή που θα έρθει για παράδειγμα σήμερα το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία & στη Θράκη και από αύριο και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) που μέσα στο χειμώνα είναι μια φυσιολογική καιρική εξέλιξη με άστατο καιρό (βροχές και καταιγίδες σε μικρό μέρος της χώρας αλλά και πτώση της θερμοκρασίας) και άλλο το "έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού" που μέσα στο χειμώνα θα σήμαινε κάτι "έκτακτο", δηλαδή μια ακραία μεταβολή του καιρού για την εποχή, μια έκτακτη καιρική μεταβολή, ένα σημαντικό καιρικό σύστημα που θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη κακοκαιρία».

Καταλήγοντας ζήτησε προσοχή καθώς οι «πολίτες αρχίζουν και δυσανασχετούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA