Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Θύματα ληστείας είχαν πέσει ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας με τις απάτες κατά του Δημοσίου και η πρώην Σταρ Ελλάς σύζυγός του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, το ζευγάρι είχε αποκτήσει ένα παιδί και είχε προσλάβει μία νταντά για να το φροντίζει.

Όπως προέκυψε ωστόσο, το πρόσωπο αυτό είχε εντοπίσει τα μεγάλα χρηματικά που είχαν στο σπίτι τους - φαίνεται ότι αποτελούσαν μέρος των κλεμμένων - και είχε αποσπάσει μέρος αυτών.

Το ζευγάρι είναι αντιληφθεί τι συνέβαινε και είχε προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές για την νταντά, η οποία τελικώς συνελήφθη

Σημειώνεται πως τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται πως είχαν στήσει εικονικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, κόβοντας ψεύτικα τιμολόγια χωρίς να πουλούν τίποτα και σε κανέναν.

Όλες οι εταιρείες ήταν ανύπαρκτες, με τη διαφορά ότι οι συναλλαγές γίνονταν σε τρίτες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί, το ελληνικό Δημόσιο έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το ΦΠΑ που είναι 24%. Η σπείρα έπαιρνε ακριβώς αυτό το ποσό.

Το ύψος των κερδών τους ήταν τόσο μεγάλο που τους εξασφάλιζε μία ζωή γεμάτη λούσα. Χαρακτηριστικά τα όσα αποκάλυψε ο Alpha για τον «εγκέφαλο», ο οποίος έκλεισε πριβέ τη μπουτίκ της Louis Vuitton για να διαλέξει η σύζυγός του πανάκριβες τσάντες και ρούχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA