Μενού
stathmos-metro
Σταθμός του μετρό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα απόλυτο μπάχαλο επικράτησε την Τετάρτη σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αρχικά, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι διοικήσεις είχαν κάνει ήδη από νωρίτερα το «βήμα παραπάνω» και είχαν προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική μια απεργία που εκείνη την ώρα δεν είχε προκηρυχθεί ακόμα! Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε πως οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα κάνουν στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους επανήλθαν και δήλωσαν πως θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία κάτω από την (συνδικαλιστικά προστατευτική) «ομπρέλα» του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας έχοντας ως κεντρικό αίτημα «την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου '' έκτρωμα'' που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες».

Τελικά, αργά τη νύχτα της Τετάρτης, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αφού πρώτα η προσφυγή της απορρίφθηκε από το δικαστήριο καθώς το επίδικο ήταν μια απεργία που... δεν είχε προκηρυχθεί, ενημέρωσε τους διαπιστευμένους στο υπουργείο Μεταφορών δημοσιογράφους πως την Πέμπτη (21/9) Μετρό και ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) δε θα κινηθούν!

Άρα, αναλυτικά (και οριστικά αυτή τη φορά) αύριο τα ΜΜΜ θα κινηθούν ή δε θα κινηθούν ως εξής:

  • Μετρό γραμμές 2-3: 24ωρη απεργία
  • Μετρό γραμμή 1 (ηλεκτρικός): 24ωρη απεργία
  • Τραμ: Θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30.
  • ΟΣΕ και Προαστιακός: τρίωρη στάση εργασίας 21:00 έως 00:00.
  • Τρόλεϊ: Η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν.
  • Λεωφορεία: Θα κινηθούν κανονικά, ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα καθώς όποιος εργαζόμενος θέλει θα μπορεί να απεργήσει.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις παρά τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απόφασή τους. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA