Μενού
Φωτιά
Μαινόμενο πύρινο μέτωπο στην Αττική | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε ανάρτηση για τη χθεσινή (26/5) φωτιά στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, την οποία κατάφεραν να οριοθετήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο κ. Κικίλιας σχετικά με τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου, ενημέρωσε πως ξεκίνησε από χρήση βεγγαλικών και έγιναν τρεις προσαγωγές ανηλίκων, ενώ συνέστησε την προσοχή των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο.

«Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές» έγραψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου.

Φωτιά στο Άλσος Βεΐκου: Η ανάρτηση Κικίλια 

«Χθες, αργά το απόγευμα, στο Άλσος Βείκου εκδηλώθηκε μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση όχι μόνο επίγειων αλλά και ενάριων μέσων της πυροσβεστικής, που επιχείρησαν με το τελευταίο φως της ημέρας, για να κατασβεστεί πριν επεκταθεί. 

Είναι σοκαριστικό ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από χρήση βεγγαλικών και προσήχθησαν τρεις ανήλικοι.  

Εφιστώ την προσοχή των γονιών και για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω: οι εμπρηστές, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, με το νέο νόμο τιμωρούνται με βαριές ποινές.»