Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλο και συχνότερα προσφεύγουν τα τελευταία χρόνια στη δικαιοσύνη οι ασφαλιστικές εταιρείες, μετά από κλοπές ΙΧ «με στόχο να αποφύγουν να πληρώσουν», όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ του Mega.

H απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά την κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου φαίνεται να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, κατά τις ίδιες πηγές.

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ περιέγραψε στο Mega τα γεγονότα, από τη δική του οπτική γωνία.

Όπως λέει ο οδηγός, το ανώτατο δικαστήριο του καταλόγισε βαριά αμέλεια πίσω από την κλοπή και δικαίωσε την ασφαλιστική του. Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι πάρκαρε σε έναν δρόμο που θεωρήθηκε ότι εξυπηρετούσε απόλυτα τα σχέδια των δραστών.

«Ο πραγματογνώμονας αποφάσισε το τί έχει γίνει, και το δικαστήριο αποφάσισε πως ευθύνομαι εγώ επειδή πάρκαρα σε αυτό το σημείο», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η κλοπή σημειώθηκε στο παραλιακό μέτωπο στο Φανάρι της Ροδόπης, κοντά στο χώρο εργασίας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν φώτα και κάμερες ασφαλείας.

Δεν είχε συναγερμό

«Η BMW Μ3 των 79.000 ευρώ που είχε αγοράσει δε διέθετε σύστημα συναγερμού και έκανε «φτερά» χωρίς κανείς να δει και χωρίς κανένα πλάνο των δραστών να έχει καταγραφεί», τονίζεται στο ρεπορτάζ του Mega.

Μετά την κλοπή, ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε στην ασφαλιστική, σίγουρος ότι θα αποζημιωθεί, αλλά η διαδικασία αποδεικνύεται από την αρχή περίπλοκη και χρονοβόρα. «Πλήρωνα κανονικά τα λεφτά ώσπου ήρθε ο καιρός και μου είπαν πως δεν θα δοθεί αποζημίωση», τόνισε ο ιδιοκτήτης του ΙΧ.

Πλήρωσε και τους δικηγόρους

Την τελική απόφαση πήρε πριν από λίγες μέρες ο Άρειος Πάγος που όχι μόνο δικαιώνει την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά καλεί τον οδηγό να πληρώσει και τα δικαστικά της έξοδα. «Έχω πληρώσει δικηγόρους και 4.600 ευρώ δικαστικά έξοδα της ασφαλιστικής εταιρείας», είπε ο ίδιος.

Όπως εξηγούν ασφαλιστές, οι εταιρείες δεν αποζημιώνουν σε δύο περιπτώσεις. Αν διαπιστωθεί δόλος ή βαριά αμέλεια του οδηγού. «Η βαριά αμέλεια είναι εάν για παράδειγμα κάποιος είναι στο αυτοκίνητο και βγει για λίγο με τα κλειδιά πάνω και το παίρνει κάποιος και φεύγει», σημειώνουν.

Επιπλέον, έμπειροι ασφαλιστές στέλνουν μήνυμα στους οδηγούς να προσέχουν για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων απροόπτων. «Θα πρέπει ο κάθε πελάτης να προστατεύει το περιουσιάκο του στοιχείο σαν να είναι ανασφάλιστος», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο επιχειρηματίας από τη Ροδόπη συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την σε βάρος του απόφαση, αλλά όπως λέει αναγκαστικά είναι υποχρεωμένος να τη δεχτεί.

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.